scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Grote 2001 plannen van Häkkinen

Gepubliceerd op 08 november 2000 door Ron Lem

Het raceseizoen is nog maar nauwelijks afgelopen en deze maand mogen er geen F1 tests plaats vinden maar ondanks een welverdiende rust is er nog altijd genoeg nieuws. Zo ook de gisteren gehouden persconferentie van Mercedes waar Mika Häkkinen ook aan het woord kwam. Weliswaar lukte zijn poging om drie keer het wereldkampioenschap in de wacht te slepen niet maar hij is nu al helemaal "opgeladen" om de kroon aan het eind van het volgend seizoen op zijn hoofd te zetten. Het is niet nog bekend of Michael Schumacher hier nachtrust door gaat verliezen.

"Ik ben er zeker van dat het mij in 2001 weer gaat lukken om wederom wereldkampioen te worden. "Ik voel mij zeer intens en ik ben ook kwaad op mijzelf omdat ik volgend jaar voor de derde keer het wereldkampioenschap op mijn naam wil hebben. Ik voel mij op het ogenblik echt zeer sterk". Häkkinen en Schumacher zijn ongeveer tegelijkertijd opgegroeid en kwamen elkaar van karting tot en met F1 elkaar continu tegen. "Ik heb nu een betere relatie met Michael dan voorheen en ik denk dat deze band in de toekomst alleen maar sterker gaat worden. Ik denk dat er altijd een goed wederzijds respect voor elkaar was maar om daar over te spreken is onnodig. Dat respect gaat terug naar de tijd dat wij alle twee kart reden. Vroeger was ik zeer gespannen en deed ook moeilijk en was zelfs soms agressief, zelfs tegen mijn vrienden en mijn team. Dat kwam omdat ik kwaad was met mijzelf, omdat ik het doel wat ik mij en mijn team voor ogen had op dat moment niet kon bereiken. Die zelfde "kwaadheid" en geladenheid zijn nu weer terug.

Tijdens de afgelopen winter werd het seizoen uitstekend voorbereid. Daarom was het zo teleurstellend dat het aan het begin van het seizoen niet naar wens verliep. Het gevolg was dat ik mijn zelfvertrouwen verloor en dat had zeker invloed op mijn rijden. Vooral de veranderingen aan het chassis die wij vlak voor de Oostenrijkse Grand Prix maakten waren perfect. Daarna kon ik veel beter met mijn auto overweg want het chassis paste veel beter aan op mijn rijstijl". Zijn winterrust kan nu in alle ernst beginnen. "Natuurlijk zal het komende vaderschap wel invloed op mij gaan hebben. Wij denken dat de geboorte ergens tussen Kerstmis en Nieuwjaar zal gaan gebeuren. Met die timing ben ik blij want als dat achter de rug is kan ik meteen aan het werk en mij concentreren op een derde wereldkampioenschap".