Jos in Maleisië

Gepubliceerd op 19 oktober 2000 door John ter Meer

Jos was vorig weekend, na zijn succesvol verlopen testsessie in het Spaanse Valencia, naar België afgereisd om zijn pupil Fonny Smits bij te staan in zijn strijd om het Belgisch kart kampioenschap. Onder de ogen van mentor Jos werd Fonny Belgisch kampioen. Dit tot grote vreugde van onze Jos die veel passie in zijn kartteam stopt en dit dus beloond zag met een kampioenschap. Zijn weekend kon niet meer stuk.

Jos bij Orange
foto Raymond Vermeulen

Ná dat weekend stond er nog maar één ding op het netvlies van Jos: het komend weekend in Maleisië waar de laatste GP van dit seizoen staat geprogrammeerd. Op uitnodiging van Malysian Airways vloog Jos dan ook per lijnvlucht vanuit Amsterdam naar Kualla Lumpur. Zijn vader Frans vergezelde hem op de lange vliegreis. In de businessclass van Malysian Airways was het goed toeven; na het diner ging Jos 'een tukje doen' om vervolgens 7 uur later wakker te worden. Hij arriveerde derhalve goed uitgerust in Maleisië.

Een potje tafelvoetbal met Raymond Vermeulen

Voor Jos is het momenteel een kwestie van genieten van het gastland enerzijds, en een serieuze voorbereiding op de Grand Prix van aanstaande zondag anderzijds. Op woensdagmiddag had Jos nog een sponsor verplichting met hoofdsponsor Orange in Kuala Lumpur. Mensen konden op de foto met Jos en er werden veel handtekeningen gezet. Mooie ervaring hoe autosport leeft in dit mooie land. Ook weet hij zich te ontspannen met een potje tafelvoetbal. Maar hij moet ook aan de bak. Daarom is Jos ook een frequente bezoeker van een sportschool die op een steenworp afstand van het circuit ligt.

Jos wandelend over het circuit
foto Raymond Vermeulen

Jos heeft ook 'per benenwagen' het voor hem onbekende circuit reeds verkend en was na de wandeling zeer onder de indruk van het circuit en het gehele complex. Jos is zeer benieuwd naar de eerste meters op het circuit en kijkt daar dan ook reikhalzend naar uit. De temperatuur aldaar is vrij warm: 32 graden met een luchtvochtigheid van 95 procent.