Schumacher onbegrepen talent

Gepubliceerd op 10 oktober 2000 door Jo Vleugels

In 1991 stond er op Spa Francorchamps een Jordan op de zevende plaats aan de start van de Belgische Grand Prix voor Formule 1. Dat was ongekend. In die Jordan 191 zat een jonge Duitser, Michael Schumacher. Tot dan toe had het Formule 1 circus nog niet veel van hem gehoord, maar dat zou snel veranderen. Dat weekend had er in de motorhome van Jordan een briefing plaats gevonden met onder andere Schumacher, Andrea de Cesaris en hun engineers. Men begreep niet hoe Michael zo snel kon zijn. Vooral De Cesaris tastte in het duister hoe de rookie een bepaalde bocht volgas kon nemen waar hij zelf van het gas moest. Schumacher vertelde zonder omhaal dat het heel simpel was; omdat de Jordan heel instabiel was door die bocht, remde hij gewoon een beetje bij terwijl hij toch zijn rechtervoet vol op het gaspedaal hield. Op die manier kon hij dus volgas door die bocht en won aanzienlijk veel tijd in een rondje. De personen in de motorhome wisten op dat moment dat dat het begin was van de Formule 1-carrière van een bijzonder talent.
Flavio Briatore wist dat ook en hoewel Schumacher in België bij de start zijn koppeling verbrandde, zat hij de eerstvolgende Grand Prix, Monza, in een Benneton. Een jaar later behaalde hij zijn eerste overwinning op Spa, de rest is geschiedenis.

Briatore wist Schumacher in 1991 snel te strikken

In een BBC-documentaire over Schumacher die een aantal jaren geleden is uitgezonden worden hij en Johnny Herbert in hun Bennetons vergeleken. Aan de hand van de telemetrie die vergaard was op Silverstone tijdens de kwalificatie, wordt duidelijk hoe verschillend de rijstijlen van coureurs zijn. De bocht die er uit werd gepikt was Bridge. Een snelle bocht rechtsaf en in principe niks bijzonders. Toch was Michael daar duidelijk sneller dan Herbert, hoe kon dat? Herbert remde laat, maar erg hard. Schumacher remde wat eerder, maar hield meer snelheid vast door de bocht. Herbert moest op dat moment alles uit de kast halen met heftige stuurbewegingen om de wagen door de bocht te krijgen en op de baan te houden. Bij Schumacher zag je heel veel kleine stuurbewegingen die de wagen veel minder nerveus maakten en hierdoor kon hij eerder op het gas dan Johnny. In die bocht alleen al was Michael een paar tienden sneller dan Herbert. In een totaal rondje was dat 1,5 seconde.

Dat het moeilijk is om wereldkampioen te worden, laat staan drie keer, dat weet Schumacher. Dat mensen je dan nog harder de grond in boren om wat je doet, weet hij ook. Als geen ander. Diverse keren werden zijn acties op de baan als controversieel bestempeld. Adelaide 1994, Jerez 1997, blokken bij de start van een Grand Prix, ga zo maar door. Controversieel of niet, hij is nu drievoudig wereldkampioen.

Wordt hij soms verkeerd begrepen? Soms wel. De voormalige Italiaanse president heeft volgens het persbureau ANSA hard uitgehaald naar de kersverse drievoudige wereldkampioen, nog geen 24 uur na zijn overwinning in Japan. Francesco Cossiga hekelt Schumacher's 'dirigeren' tijdens het Italiaanse volkslied: "Ik weet dat velen het niet met me eens zullen zijn, maar Schumacher's overwinning betekent niets voor mij. Ik verwacht dat uiteindelijk het glorieuze Ferrari de titel heeft gewonnen en niet een overbetaald Beiers klein kind", aldus Cossiga. "Ik erger me er aan dat een jongetje dat wij betalen keurig in de houding luistert naar het Duitse volkslied, terwijl hij zich, voor de zoveelste keer, als een clown gedraagt als het Italiaanse volkslied speelt."
Ondertussen heeft Italië feest gevierd op een manier die sinds het WK voetbal in 1982 niet meer voorgekomen is.