scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Scalabroni technisch directeur bij Prost Grand Prix

Gepubliceerd op 09 oktober 2000 door

Hij tij lijkt langzaam maar zeker te keren bij Prost Grand Prix want de laatste tijd komen er steeds meer positieve berichten over het Franse team naar buiten. Zo wordt Enrique Scalabroni de nieuwe technisch directeur bij Prost.
Nadat er in mei dit jaar bij Prost een ware paleisrevolutie uitbrak, waarbij Alan Jenkins (en zijn voorstellen) het onderspit moesten delven, was er geen technisch nummer 1 meer, maar nu is deze positie weer gevuld. Scalabroni werkte vroeger samen met Patrick Head bij Williams maar hij vertrok vrij snel naar Ferrari en uit die tijd kent hij Alain Prost. Prost had de kans om met een door Scalabroni ontworpen chassis wereldkampioen te worden maar de interne politiek bij Ferrari zorgde er voor dat hij aan het einde van het seizoen kon vertrekken. Daarna vertrok Scalabroni naar Lotus, na enige maanden had hij het daar weer gezien en werd Formule 3000-engineer. In 1992 werd hij door Peugeot in dienst genomen en werkte daar onder leiding van Jean Todt aan de Peugeot 905 GT. De toenmalige raad van bestuur bij Peugeot gaf geen toestemming aan Todt om een volledig Formule 1 project te beginnen en Scalabroni vertrok wederom naar Williams waar hij het zeer fraaie en snelle BMW V12 LM chassis ontwierp dat in '99 de 24 Uren van Le Mans won. Eerder dit jaar kreeg Scalabroni de leiding van het AMT-motorenproject maar hij heeft nu besloten de banden met Alain Prost aan te halen.
Ook Henri Dunand, aërodynamicus bij McLaren, wordt in verband gebracht met Prost en Scalabroni. Dit zal echter deel van een transactie zijn tussen Ron Dennis en zijn voormalige werknemer Alain Prost, want zijn team maakt gebruik van de windtunnel van McLaren.