scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

M & M

Gepubliceerd op 09 oktober 2000 door Marc van Beelen

De verwachting is dat Mugen voor de Grand Prix van Maleisië zal aankondigen dat men doorgaat met Formule 1.
Eigenaar van Mugen is Hirotoshi Honda, de zoon van Soichiro Honda en dat is natuurlijk de oprichter van de gelijknamige autofabrikant. Veel van de Mugen-activiteiten gingen samen met die van Honda en vanaf 1989 is Mugen al betrokken bij de ontwikkeling van Formule 1-motoren.
Mugen heeft altijd ondersteuning van Honda gehad, maar omdat Honda nu haar eigen V-10's ontwikkeld is Mugen al enige tijd geleden geïnformeerd dat aan deze hulp een eind komt. Mugen kan gemakkelijk zelf Formule 1-motoren bouwen, maar een probleem is dat de meeste ingenieurs door Honda uitgeleend zijn en dat Honda graag deze mensen weer terug wil hebben.

Ligt de krachtbron van deze Jordan volgend jaar in de Minardi's?

Minardi heeft het Japanse PIAA als sponsor en zij zouden voor een deel de Mugen-motoren gaan betalen. Voorwaarde voor deze deal zou de komst van de Japanse coureur Toranosuke Takagi zijn. PIAA sponsorde Tyrrell toen Takagi al eerder Formule 1 reed, maar hij is na gering succes naar Japan teruggekeerd om daar Formule Nippon te gaan rijden.
Dit geeft een hele nieuwe wending aan alles wat tot voor kort werd verondersteld en door Minardi zelf werd bevestigd: namelijk dat Minardi met Supertech-motoren zou gaan rijden. Nu blijkt dat de onderhandelingen zijn afgebroken en dat de nieuwe eigenaren van het Italiaanse team een overeenkomst met Mugen hebben kunnen sluiten.