scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos tevreden over de verrichtingen tot nu toe

Gepubliceerd op 07 oktober 2000 door Teresa Enneking

Na de kwalificatie toonde Jos zich tevreden over de progressie die geboekt is met de auto, al had hij natuurlijk liever nog wat verder naar voren op de grid gestaan. Toch heeft hij vrede met de positie op de zevende startrij, naast teamgenoot Pedro. "Op zich is de kwalificatie goed verlopen", vertelt hij vanuit Japan. "We hebben nuttig setup werk kunnen doen.


Tijdens de kwalificatie hebben we flink wat progressie geboekt en met elke run werden de tijden beter. Het probleem zit hem hoofdzakelijk in de eerste sector waar een aantal bochten in zitten die ook steeds verschillende richtingen uit gaan, waardoor de onderstuurproblemen weer opspelen. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met de posities waar we nu staan. Ik heb het gevoel dat ik het maximale uit de auto gehaald heb. Tussen onze beide auto's zit tweehonderdste van een seconde verschil. Trouwens, alles zit heel dicht bijelkaar."


Waren de weersvooruitzichten eerst nog zonnig, nu houdt men voorzichtig rekening met een wisselend weerbeeld en moeten we er niet raar van opkijken als het morgen druppelt. Iets wat wellicht koren op Jos' molen zou kunnen zijn. "Het inhalen zal lastig zijn, we hopen op een goede start, uitrijden en finishen", zegt hij. "En met een beetje regen zouden er misschien nog wel wat verrassingen kunnen uitrollen."