scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Heinz Harald Frentzen start morgen tijdens de Grand Prix van...

Gepubliceerd op 10 mei 1997 door Dennis Visser

Heinz Harald Frentzen start morgen tijdens de Grand Prix van Monaco van pole position met naast zich op de 2e plek Michael Schumacher. Jos start na een teleurstellende kwalificatie vanaf de 22e plaats.

Tijdens zijn eerste vliegende ronde tikte Jos met zijn achterwiel tegen de vangrail en werd onbestuurbaar waarbij hij rechtdoor gleed en zijn auto vernielde.

Een duur foutje bleek want Jos kon pas 20 minuten voor het einde van de kwalificatie weer de baan op in de reserve auto. Met een rondetijd van (1:21.290) was hij iets minder dan 2 tiende seconde langzamer dan in de vrije ochtend training. Mika Hakkinen ging op dat moment op exact dezelfde manier de vangrail in als Jos. Heinz Harald Frentzen pakte een mooie pole (1:18.216) voor Michael Schumacher (1:18.235) en Jaques Villeneuve (1:18.583). Schumacher en Villeneuve probeerden in een spannende slotfase alsnog de pole te pakken waarbij Villeneuve hard de vangrail raakte en zijn achterwiel ophanging vernielde. In de allerlaatste minuut probeerde Schumacher het nog een maal maar kwam iets meer dan een tiende seconde tekort. Een compleet overzicht van de tijden vind je op onze seizoen pagina.