Jacques Villeneuve tekent bij BAR

Gepubliceerd op 24 juli 2000 door

Na wilde geruchten dat hij bij Benetton of zelfs bij McLaren zou gaan rijden, werd vandaag bekend gemaakt dat Jacques Villeneuve voor drie jaar heeft bijgetekend bij British American Racing. "We zijn dolblij dat Jacques voor ons gekozen heeft en hij toont hiermee zijn vertrouwen in BAR", aldus teambaas Craig Pollock. "Jacques is een onmisbaar deel van het team sinds onze oprichting twee jaar geleden. Zijn besluit om te blijven geeft aan dat hij, net als wij, gelooft dat dit een organisatie is waarmee hij races kan winnen, en uiteindelijk wereldkampioen mee kan worden."
De Canadees, wereldkampioen in 1997 met Williams, had gesuggereerd weg te gaan bij BAR om een tweede kampioenschap te winnen. In 1999 eindigde hij het eerste jaar met BAR zonder punten. Dit seizoen staat hij zevende met 11 punten uit tien races, 45 punten achter koploper Michael Schumacher.
Lange tijd is Jacques Villeneuve gezien als de coureur die de sleutel is in de verschuivingen op de rijdersmarkt, als dat zo is zullen veel deals vanaf nu gesloten worden. Blijft deze pagina bezoeken om de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen!