Nick Heidfeld aan het woord

Gepubliceerd op 22 juli 2000 door

Alsof Alain Prost voor de Oostenrijkse Grand Prix niet genoeg problemen had, heeft hij er nu nog een extra probleem bij want zijn rijders Jean Alesi en Nick Heidfeld kunnen elkaar op het ogenblik niet luchten of zien. Dit natuurlijk vanwege de botsing die de twee halverwege de race hadden. Alesi beschuldigde Heidfeld toen de Duitser hem in de eerste bocht buitenom wilde inhalen.

Nick Heidfeld

Heidfeld is echter een andere mening toegedaan want zei hij; "ik wist dat Jean nog een pitstop moest gaan maken maar ik wilde hem niet voorbij laten gaan want hij was ongeveer een halve seconde langzamer dan ik en zijn stop zou mijn prestatie aanzienlijk verminderen". De jonge Duitser probeerde zijn punt aan Alesi te verduidelijken maar kreeg geen gehoor. "Na de race sprak ik met hem maar Jean week niet van zijn standpunt af, hopelijk kunnen wij er later nog een keer over spreken om er zo uit te komen". Heidfeld meldde verder dat teambaas Alain Prost niet aan deze discussie deelnam "hij complimenteerde mij met het feit dat ik het hele weekend de snelste rijder was".

Alesi denkt er anders over

Heidfeld had ook nog een probleem met Villeneuve die van mening was dat de Prost GP rijder hem van de baan had geduwd. "Zelfs als hij na de race naar mij toegekomen zou zijn had dat niets vaan de zaak veranderd. Hij was weliswaar sneller maar kon mij uiteindelijk niet inhalen. Ik denk dat hij, omdat hij Villeneuve heet, zeker denkt dat elke andere rijder automatisch ruimte voor hem maakt. Niet dus". Aldus Heidfeld.