Coulthard haalt uit naar Schumacher

Gepubliceerd op 03 juli 2000 door

Het gevecht dat gisteren rondenlang werd gevoerd door Michael Schumacher en David Coulthard, is naast de baan gewoon voortgezet. Na zijn overwinning haalde de Schot keihard uit naar Schumacher, en betichtte hem van onsportief en gevaarlijk rijgedrag. In ronde 34 probeerde DC Schumacher aan de buitenzijde in te halen, maar Schumacher hield zijn lijn en kwam bij het accelereren wat wijd. Coulthard: "Ik ben erg blij dat ik de race heb gewonnen, maar ik denk dat Michael niet erg sportief is wat betreft zijn gedrag op de baan. Mensen zullen wel zeggen dat ik niet moet zeuren, en dat het nou eenmaal bij racen hoort, maar we hebben regels en iemand van de baan rijden zit daar niet bij."

DC moest van het gas en reageerde met een vuist en een opgestoken middelvinger.
"Wat betreft dat gebaar; ik weet dat het niet erg sportief was en ik wil mijn excuses ervoor aanbieden, maar het was een moeilijk weekend voor me. Ik weet dat het niet bij de sport hoort. Je kan begrijpen dat de emoties hoog opliepen, want ik wist dat ik moest winnen om in de race te blijven voor het wereldkampioenschap. Je zou kunnen zeggen dat hij het recht had om het te doen want hij hield zijn lijn, maar ik denk dat het een doelbewuste poging was om mij naar buiten te dwingen, en ik was erg boos."

Coulthard en Schumacher zijn elkaar al vaker in dergelijke omstandigheden tegengekomen (Argentinië '98 en België hetzelfde jaar, en Imola dit jaar). "We zijn overeengekomen dat we een maal van richting mogen veranderen, maar is dat wel okay als de wagen achter je je moet ontwijken?", aldus DC.

Schumacher ziet het uiteraard anders; "Vorig jaar in Japan dwong hij mij naar buiten, daar heb ik ook niet over geklaagd. Vandaag hadden we een goed gevecht. Ik denk dat dit racen is en als ik voor lig mag ik mijn lijn kiezen."