scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Grand Prix Frankrijk

Gepubliceerd op 29 juni 2000 door John ter Meer

Dit weekend wordt de Grand Prix van Frankrijk verreden. Sinds 1991 wordt deze Grand Prix gehouden op het Circuit de Nevers Magny-Cours, zo'n 200 kilometer onder Parijs. Het circuit is niet bij alle coureurs even populair. Zo zou het circuit veel te weinig inhaalmogelijkheden herbergen en is het voor een aantal coureurs technisch gezien weinig uitdagend. Bovendien is het circuit gesitueerd in "the middle of nowhere", zodat er voor de coureurs ook buiten het circuit weinig te beleven is.
Toch is de situatie voor de toeschouwers beter: de laatste jaren zijn spannende races te zien geweest, onder andere door zware regenval tijdens de Grand Prix' van 1997 en 1999. In 1997 werd er op de baan een mooi gevecht tussen de Duitse rivalen Michael Schumacher en Heinz-Harald Frentzen uitgevochten: terwijl het hele veld al op regenbanden reed, wachtten deze twee leiders af wat de ander ging doen. Uiteindelijk ging Schumacher er met de eerste prijs vandoor. In 1998 betekende de Franse GP de rentree van Jos Verstappen, die de Stewart met nummer 19 overnam van Jan Magnussen. Afgelopen jaar werd op Magny-Cours een bloedstollend spannende race verreden. Vanaf het begin van de race was het weer uiterst onvoorspelbaar, en wanneer de regen dan losbarstte was het ook meteen goed raak. De wedstrijdleiding besloot hierop dan ook om de Safety-Car in te schakelen. Uiteindelijk wint de vijfde leider van de race, Frentzen, de Grand Prix.
Of het dit jaar ook zo spannend wordt moet nog afgewacht worden, de weersverwachtingen geven tot op heden echter nog geen regen aan.