scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Salo tekent bij Toyota

Gepubliceerd op 29 juni 2000 door Marc van Beelen

Peter Sauber zegt dat het nog veel te vroeg is om een beslissing te nemen over zijn rijders voor volgend jaar. Daarmee stelt hij tegelijkertijd zijn huidige rijders ter discussie.
"Mika doet heel goed werk, maar voorlopig hoef ik over zijn positie geen beslissing te nemen." Sauber zal wel degelijk met een beslissing rekening moeten houden want Toyota zit achter Salo aan. En hoewel diens contract met Sauber pas eind 2001 ophoudt, schijnt Mika Salo al een 'letter of intent' te hebben getekend bij de Japanse fabrikant en gaat hij volgend jaar misschien al voor ze testen.
Testen, want Toyota heeft haar entree in de Formule 1 inmiddels een jaartje uitgesteld nadat de FIA roet in het eten gooide van hun vergevorderde V12. Tot 2008 mogen er namelijk alleen V10's gebruikt worden. Toyota is hier natuurlijk niet blij mee, en het betalen van $12,29 miljoen boete vanwege een verlate entree zal de stemming ook niet ten goede zijn gekomen. Testen dus, volgend jaar. Als ze dat met Salo willen doen zullen ze die moeten uitkopen bij Sauber, maar… Als Toyota motoren levert aan Sauber, hoeft Peter Sauber niet voor Ferrari-motoren te betalen. De Japanse krachtbronnen (uit Keulen, trouwens) kunnen dan een seizoen lang onder race-condities getest worden, en Salo kan meteen de nieuwe bolide van Toyota testen.
Peter Sauber zegt in ieder geval dat ze bijna rond zijn met Ferrari voor de motoren van volgend jaar. "We zijn zeer tevreden over de relatie die we met hen hebben."