scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Schumacher op pole, Häkkinen vijfde, Verstappen vijftiende

Gepubliceerd op 03 juni 2000 door Ron Lem

Michael Schumacher start morgen bij de GP van Monaco vanaf pole-position. Jarno Trulli completeert de eerste startrij. Mika Häkkinen start vanaf een tegenvallende vijde plaats, terwijl Jos Verstappen vanaf de vijftiende positie start.
De kwalificatietraining begon erg rustig. Na zes minuten was Zonta de eerste die zijn bolide het circuit opstuurde. Nog eens zes minuten later komt zijn teamgenoot, Villeneuve, de baan op, maar hij moet zijn rokende auto nog in de 'outlap' vlak vóór de tunnel, in Portier, aan de kant zetten.

Door Beau Rivage
foto Frits van Eldik

Na ongeveer twintig minuten gebeur er ineens veel. De snelste tijd wordt eerst door Diniz, en daarna door onder anderen Verstappen, Coulthard, Irvine en Michael Schumacher verbeterd. Na ruim een half uur rijdt De la Rosa een tijd die zeven tienden sneller is dat die van Jos, en rijdt Trulli naar pole-position.
Iedereen staat op dat moment binnen, met Trulli dus op een eerste plaats, gevolgd door Michael Schumacher, Irvine en Frentzen. Mika Häkkinen ligt dan elfde. In minuut 38 rijdt Jos naar een elfde tijd, op het moment dat Coulthard de snelste tijd neerzet. Mika Häkkinen breekt dan om onbekende reden een snelle ronde af, en keert terug de pits in.
Met nog een kwartier te gaan rijdt Alesi zijn allereerste vliegende ronde, waarin hij negende wordt, vlak waarna Marc Gené in La Rascasse midden op de baan stil staat. Häkkinen wordt hierdoor gedwongen een ronde af te breken. Hierna verbeteren eerst Trulli, en dan Michael Schumacher de snelste tijd, waarna Pedro de la Rosa zijn auto in de muur parkeert, en Mika Häkkinen wederom een snelle ronde moet afbreken. Uiteindelijk lukt het Häkkinen toch nog om een vrije ronde te rijden, waarin hij echter niet verder komt dan de vijfde plaats.

Door de chicane

Op het moment dat de vlag valt is Alesi de laatste die een ronde mag afleggen, en dat doet hij dan ook in een nette zevende tijd.
Michael Schumacher dus op pole, gevolgd door Trulli, Coulthard, Frentzen, Häkkinen en Barrichello. Jos Verstappen start zoals gezegd vanaf de vijftiende positie, één startplek voor zijn teamgenoot De la Rosa. Later vandaag hopen we nog telefonisch contact met Jos te hebben over zijn kwalificatietraining.

Een overzicht van de tijden is te vinden op de seizoen pagina.