Jordan heeft nu ook zijn eigen junior team. Jordan heeft...

Gepubliceerd op 18 april 1997 door Richard de Klerk

Jordan heeft nu ook zijn eigen junior team. Jordan heeft een overeenkomst met het Duitse F3 team GM Motorsport gesloten waardoor dit team tijdens de openingsrace van het Duitse F3 kampioenschap op Hockenheim in de bekende Jordan-Peugeot kleuren zal verschijnen. De slangenkop kan niet gebruikt worden omdat dit een geregistreerd tabaks-handelsmerk is. Het team zal verder door het leven gaan als GM Jordan F3 team en een onderdeel van de deal is waarschijnlijk ook dat de rijders Norman Simon en Steffen Widmann tests kunnen doen voor het F1 team.

Geruchten dat het Benetton team te koop is blijven aanhouden. Eerst werd Porsche als mogelijke koper genoemd, maar nu wordt de VAG (Volkswagen Audi) groep genoemd als mogelijke koper. VAG is overigens ook eigenaar van Porsche.

Ferrari gaat de nieuwe 046/2 motor eindelijk echt gebruiken tijdens de Grand Prix van San Marino. De nieuwe motor was eigenlijk al bedoeld voor de start van het seizoen, maar betrouwbaarheidsproblemen weerhielden het team er tot nu toe van. De nieuwe motor is krachtiger maar is naar verluidt ook onzuiniger dan de 046/1 motor. Williams gaat op Imola waarschijnlijk voor het eerst gebruik maken van de, ook reeds lang aangekondigde, stuurbekrachtiging.

John Barnard, de 50-jarige Formule 1 ontwerper uit Zuid-Afrika, heeft een overeenkomst, waar vorige week al over werd gespeculeerd, getekend met Ferrari waarmee hij Ferrari Design & Development Ltd., de ontwerp- en ontwikkelfaciliteit van Ferrari in Engeland, overneemt. Het bedrijf zal voortaan door het leven gaan als B3 Technologies Ltd. en zal onafhankelijk van Ferrari verder werken aan het ontwerpen en bouwen van o.a. Formule 1 auto's. De faciliteit die John Barnard overneemt werd vorige week ook al in verband gebracht met TWR Arrows, waardoor Frank Dernie naar het tweede plan zou verhuizen.