scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren: "Nog genoeg races om Schumacher in te halen".

Gepubliceerd op 23 mei 2000 door

Nadat Michael Schumacher afgelopen weekend op de Nürburgring de Europese GP won - en dus vier van de zes races dit jaar op zijn naam schreef - kon men bij McLaren niet veel anders doen dan dit accepteren. De huidige wereldkampioen Mika Häkinnen verklaarde dat er nog genoeg tijd is om Ferrari van de eerste wereldtitel in eenentwintig jaar af te houden: "Er zijn nog genoeg races te gaan, dit is een goed team, we hebben goede motoren en goede auto's, dus ik ben eigenlijk relaxed".
Vorig seizoen echter, stond hij rond deze tijd bovenaan in het klassement, met vier punten voorsprong ten opzichte van zijn Duitse rivaal. Nu heeft hij een achterstand van achtien punten. Wat McLaren te denken moet geven is dat, met het oog op de komende GP van Monaco, Schumacher van de laatste zes races er vier won. Met nog elf races voor de boeg blijft ook David Coulthard, die 22 punten achterstand op Schumacher heeft, optimistisch. "Ferrari heeft tot op heden vooral vanwege betrouwbaarheid kunnen scoren, maar ik ben ervan overtuigd dat ze later dit jaar problemen zullen krijgen en punten gaan inleveren" aldus Coulthard. "Mika en ik zijn al een paar keer uitgevallen dit jaar, Schumacher niet, en we zullen het hem zeker niet gemakkelijk maken. Ik ga er vanuit dat zowel Mika als ik Monaco kunnen winnen en als dat gebeurt dan verandert het beeld volledig."
Nadat Schumacher vorig jaar tijdens de Britse GP zijn been brak was zijn seizoen ten einde maar sinds zijn comeback bij de GP van Maleisië was hij in acht races slechts éénmaal niet op het erepodium te zien. Schumacher straalt al het mogelijke zelfvertrouwen uit nadat hij het afgelopen weekend in de regen domineerde. "Voor mij is het een droomscenario om op deze basis naar Monaco te gaan en de leiding in het kampioenschap te consolideren", verklaarde hij.
Toch is zelfs McLaren teambaas Ron Dennis ook vol zelfvertrouwen want "de uitslag van de afgelopen race werd beïnvloed door andere rijders die, door een gebrek aan concentratie, zich niets van blauwe vlaggen aantrokken waardoor wij niet goed konden scoren". Op de suggestie dat hij andere rijders beschuldigde voor het afhouden van Häkinnen van de eerste plaats antwoordde Dennis: "Ja, ik geef hen daar de schuld van maar wij gaan gewoon door en zullen bewijzen dat wij het beste team zijn bij de komende races. Het seizoen is nog lang en met de resultaten die wij tot op heden behaalden is betrouwbaarheid ons sterkste punt". Het is maar te hopen voor Ron Dennis dat Häkinnen en Coulthard zich in Monaco goed kwalificeren, want het is lastig inhalen op het stratencircuit aldaar.