De winnaars van onze prijsvraag zijn bekend. Het was deze...

Gepubliceerd op 14 april 1997 door

De winnaars van onze prijsvraag zijn bekend. Het was deze keer met weer ongeveer 1000 deelnemers een spannende aangelegenheid aangezien vier deelnemers 28 punten hadden gescoord. De snelste ronde moest dus de doorslag geven. De prijswinnaars zijn Lennart Vissers, A.B. Toren, Marcks, Erno Bos en Fons Kreukels. Gefeliciteerd! De complete uitslag vindt je op onze prijsvraag pagina.

Tyrrell was tevreden over het afgelopen weekend, ondanks de uitval van Jos door een defecte benzine-pomp. Het team heeft een grote stap voorwaarts gemaakt en wil hierop voortborduren bij de terugkeer in Europa. De aerodynamische aanpassingen zijn succesvol gebleken en het team heeft verklaard voor de GP van San Marino nog enkele aerodynamische aanpassingen te maken aan de auto. Cosworth hoopt bovendien voor de volgende GP de nieuwe ED5 motor klaar te hebben.

Ralf Schumacher heeft van teambaas Eddie Jordan te verstaan gekregen dat het niet meer mag voorkomen dat hij zijn teammaat Giancarlo Fisichella die voor Ralf lag en constant beter presteerde van de baan rijdt. Als Ralf voorzichtiger was geweest dan was Fisichella wellicht derde geworden en Ralf nog steeds vierde. De rijders hebben elkaar inmiddels weer de hand geschud. Toen Ralf over de finish kwam stonden de monteurs ook nog eens uit protest niet juichend langs de pitmuur omdat teambaas Eddie Jordan op het prijzengeld heeft gekort.

Ook een andere Duitser, Heinz-Harald Frentzen, heeft kritiek gekregen van zijn team. Volgens Williams-Renault heeft Frentzen bij de start zijn koppeling gesloopt. Patrick Head schijnt uitgeroepen te hebben: "Wat doet hij nu weer?" Teammaat Jacques Villeneuve begrijpt het ook niet. "Williams-Renault is geen team waar je vakantie kunt vieren. De auto is perfect, ik weet niet wat voor problemen er zouden kunnen zijn".