scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos heeft helaas de finishvlag vandaag niet gezien. Na een...

Gepubliceerd op 13 april 1997 door Jo Vleugels

Jos heeft helaas de finishvlag vandaag niet gezien. Na een goede race waarin hij richting de top zes leek te gaan, moest hij in de 45e ronde zijn auto langs de kant zetten met een defecte benzinepomp. Ondanks het uitvallen was Jos toch tevreden over de prestaties van de auto. Hij kon een goede afstelling vinden voor de race en was in staat om continu snelle tijden neer te zetten. Het team was uitermate tevreden over de prestatie van Jos. Jos had overigens nog wel een ander probleempje. Door een steentje dat in zijn stoel terecht was gekomen, misschien door de chaos in de eerste bocht, had Jos nogal last van zijn zitvlak gekregen tijdens de race.

De race werd gewonnen door Jacques Villeneuve die flink door moest rijden om de Ferrari coureur Eddie Irvine van zich af te houden. Michael Schumacher moest al in de eerste ronde opgeven na een aanvaring met Rubens Barrichello. Mede hierdoor ontstond een neutralisatie achter de pacecar. Hoewel er op meerdere plaatsen een rode vlag getoond werd, werd de race niet onderbroken en volgde er een rollende start van achter de pacecar.

Jos doorstond de chaos in de eerste ronde met een licht beschadigde neus wat hem overigens geen problemen zou opleveren. De tweede Duitser die uitviel was Heinz Harald Frentzen die na 5 ronden zijn auto met elektrische problemen aan de kant zette. Pleister op de wonde voor de Duitsers was de derde plaats van Ralf Schumacher die in de race nog even zijn teamgenoot Fisichella naast de baan zette. De teamgenoot van Jos, Mika Salo eindigde een probleemloze race als achtste. Het kampioenschap wordt nu geleid door Villeneuve voor Coulthard en Berger.

In de Warm-up van vanmorgen was Villeneuve opnieuw het snelst. Jos zette een 17e tijd neer. Hij reed, in tegenstelling tot de meeste rijders, op één set banden met 50kg brandstof aan boord. Jos raakte in de warm-up nog even in aanraking met Gerhard Berger waarbij de vleugel van de (reserve) auto beschadigd werd.
Mika Salo had een probleem en kwam niet verder dan de laatste plaats.

Kijk voor een compleet overzicht van alle tijden van dit weekend op onze resultaten pagina.