Jacques Villeneuve zal morgen net als in Brazilië en Australië...

Gepubliceerd op 12 april 1997 door Geert van Dijk

Jacques Villeneuve zal morgen net als in Brazilië en Australië vanaf pole position vertrekken. Hij was met een tijd van 1m24.473s zijn teamgenoot Frentzen net te snel af. Olivier Panis verraste opnieuw in de trainingen met een 3e tijd. Ook de vijfde tijd van Rubens Barrichello is het vermelden waard.
Jos kon zijn prestatie van vanmorgen niet evenaren en kwam met zijn tijd van 1m28.094s op de 16e startpositie terecht. Mika Salo was iets langzamer en kwam tot een 19e tijd.
Volgens Jos was het verschil met de ochtendtraining te verklaren door de stijging van de temperatuur 's middags waardoor de auto grip verloor.
Voor alle duidelijkheid: Tyrrell beschikt nog niet over de vernieuwde Cosworth ED5 motor, deze wordt pas in San Marino ingezet. Jos heeft vanf vandaag wel de beschikking over een aantal kleine verbeteringen die ook op de nieuwe motor zullen zitten. Salo en Verstappen hebben eerlijk geloot wie met de verbeterde Cosworth ED4 mocht rijden, Jos was dus de gelukkige.

Verder vielen de McLarens zwaar tegen in de kwalificatie training. Mika Hakkinen kwam zelfs niet verder dan een 17e tijd en staat dus schuin achter Jos op de 9e startrij.

Zoals al eerder door ons gemeld werd heeft de Tyrrell een aantal aerodynamische veranderingen gekregen voor Buenos Aires.

Copyright Tyrrell Racing Organisation


Voor diegenen die moeite hebben om op TV de auto's van Jos en Mika uit elkaar te houden: Jos heeft fel gele strepen op de nieuwe vleugel, Mika fel rode.

Jos heeft een redelijk goede ochtend training gereden in Buenos Aires. Met een tijd van 1m27.423s zette hij een elfde tijd neer, ruim drie tienden van een seconde sneller dan teamgenoot Salo die veertiende was. De snelste tijd werd geklokt door Heinz Harald Frentzen in de Williams.

Kijk voor een compleet overzicht van alle tijden van zowel de vrijdag als de zaterdag trainingen op onze resultaten pagina.