BMW maakt zich zorgen.

Gepubliceerd op 18 april 2000 door Jo Vleugels

BMW Williams maakt zich zorgen over de veiligheid van het team voor de Britse Grand Prix komend weekend. De doorlopende crisis bij de Rover fabriek waar BMW de eigenaar van is, geeft niet alleen veel spanning bij Williams maar ook bij het BMW hoofdkantoor in Munchen. De opmerkelijke beslissing van BMW om afstand te doen van de Britse autofabrikant Rover leidde zelfs tot een woordenwisseling tussen premier Tony Blair en de leider van de Britse Conservatieven William Hague. Echter BMW is meer bezorgd over acties in de vorm van demonstraties en zelfs dreigementen tegen de nummer 1 rijder bij het Ralph Schumacher. De grootste Rover fabriek die in Longbridge ligt en waar de grootste klappen zullen vallen ligt ongeveer 20 minuten rijden van het circuit van Silverstone. De veiligheid van het BMW Williams team wordt doorlopend in de gaten gehouden.

Dit is ook geen gemakkelijk situatie voor de 20 jarige Jenson Button, de nieuwe hoop van de Britse Formule 1 fans. Hij heeft de druk op zijn schouders om dit weekend te gaan winnen maar als hij zijn BMW overall dit weekend aantrekt leeft hij wel in de wetenschap dat er 5.000 verbitterde Rover employees zijn. Hoewel deze commerciële ontwikkelingen in geen enkel opzicht de verantwoordelijkheid van Williams is verklaarde in medewerker van dit team te verwachten dat "de vlam wel eens in de pan zou kunnen slaan."
Een medewerker van BMW uit Munchen verklaarde dat men zelfs al onderzocht heeft of er een gevaar van demonstraties en dergelijke zou zijn en meldde tevens dat men ook met de FIA hierover contact heeft gehad. Er waren geen problemen tijdens de vier testdagen de afgelopen week maar wij bekijken de situatie van moment tot moment aldus deze BMW informant. "Wij denken dat de situatie elk moment kan veranderen. Wij hebben alle mogelijke stappen om het Williams personeel te beschermen genomen, om duidelijke reden willen wij hier niet nader over spreken."

Verder werd er medegedeeld dat vanaf het moment dat de autosportpers uit de hele wereld op het circuit van Silverstone aankomt de atmosfeer wel eens drastisch zou kunnen veranderen. "Natuurlijk zullen wij zodra de situatie verslechterd onze plannen nader bestuderen." Het altijd mogelijk dat bepaalde mensen roet in het eten gaan gooien maar de entreeprijs voor de Grand Prix is zo hoog dat het wel eens een zeer kostbare demonstratie zou kunnen worden.