Schumacher wint voor de derde keer op rij

Gepubliceerd op 09 april 2000 door Dennis Visser

In een, vooral door tactiek, spannende wedstrijd heeft Michael Schumacher de Grand Prix van Imola op zijn naam geschreven. Het was zijn derde overwinning op rij dit seizoen, waardoor de voorsprong op Häkkinen, die tweede werd, nu 24 punten is. David Coulthard besliste de strijd tussen de nummers 2 in zijn voordeel door voor Barrichello derde te worden.

Jos eindigde als 14de. Door zijn inmiddels befaamde start won hij de eerste ronde 5 plekken en klom van de 16de naar de 11de plek. Even lag Jos zelfs 10de, maar door een probleem met zijn rechtervoorwiel moest hij in de 10de ronde uit voorzorg een pitstop maken. Na de reparatie, die ongeveer 2 minuten duurde, kon Jos zijn weg weer vervolgen, maar was hij kansloos voor een hoge klassering. Een stop-and-go penalty wegens blokken maakte de zaak er niet beter op.

Dat het op het circuit van Imola lastig inhalen is, bleek vanmiddag weer eens. Michael Schumacher had een slechte start, maar wist zich zo breed te maken dat Coulthard hem niet voorbij kon. Coulthard moest in de ankers om een botsing te vermijden, wat Barrichello de kans gaf hem in te halen. Achter deze heren had Jacques Villeneuve een wereldstart, en klom op van de 9de naar de 5de plek. Veel wijzigingen onderging de volgorde daarna niet meer, mede doordat het zo moeilijk inhalen was. Häkkinen en Schumacher reden weg van de rest van het veld gevolgd door Barrichello die duidelijk langzamer was dan Coulthard. Echter, pas tijdens de tweede pitstop lukte het Coulthard om Barrichello, in de pit, te passeren. Michael Schumacher pakte enkele ronde later de leiding door de eerder gestopte Häkkinen voor te blijven nadat hij zijn tweede stop gemaakt had. Häkkinen kwam daarna nog wel iets dichterbij, maar kon Schumacher niet meer bedreigen. Coulthard liep vliegensvlug weg van Barrichello en eindigde als derde. Vierde werd dus Barrichello, ruim voor Jacques Villeneuve. Mika Salo maakte de top 6 compleet.

Voor een compleet overzicht van alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.