scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos 8e in de Grand Prix van Brazilië.

Gepubliceerd op 26 maart 2000 door

In een slopende race in Brazilië is Jos gefinisht op een 8e plaats. Bij de start van de race met Mika Häkkinen op pole position, ging alles zonder crashes door de eerste bocht. Al snel behaalde Michael Schumacher de koppositie die hij maar 1 keer uit handen heeft gegeven tijdens de eerste pitstop. Daarna lag hij voortdurend aan kop. De zware race in Brazilië heeft voor vele uitvallers gezorgd, daar het circuit veel vergt van de versnellingsbak. Jos heeft een tijd op een derde positie gelegen, maar moest deze plaats inruilen voor een 10e na zijn pitstop. Hij heeft zich uiteindelijk op weten te werken naar een 8e positie.


Jos goed op dreef.
Foto: Frits van Eldik

Vanuit Brazilië kregen wij een totaal uitgeputte, maar tevreden Jos aan de lijn. "Ik ben compleet kapot en dit is ongeveer het zwaarste circuit van het seizoen. Ik heb gewoon de blaren in mijn handen en ik krijg op dit moment mijn armen amper omhoog. Ik denk dat de meeste auto's ook met powersteer rijden wat wij nog niet hebben. We hebben nu wel kunnen laten zien dat wat er in de wintertest gebeurde geen toevalstreffer was en dat we op de goede weg zijn. Ik heb nog nooit zo'n goede auto als deze gehad. Dit is echt de allerbeste die ik ooit gereden heb. Het is alleen jammer dat we niet genoeg getraind hebben op de lange afstanden. We moeten daarop ook heel veel testen de komende tijd. Zelf ga ik vanaf nu ook elke dag de sportschool in. Dit gebeurt me zeker geen tweede keer meer. De eerste keer was het de auto, nu was ik het en de derde keer moet het gewoon gebeuren. Ik heb na de start zo'n 6 auto's ingehaald en met de auto ging het echt super. We hebben vandaag laten zien dat het kan. Wel heb ik nu om powersteer gevraagd want dat helpt zeker. " Aldus een heel vermoeide Jos. Ook teambaas Tom Walkinshaw was uitermate tevreden. "Het is een aantal jaren geleden dat ik een coureur zo een race heb zien rijden".


Jos op jacht naar Frentzen.
Foto: Frits van Eldik

Een overzicht van de tijden en een uitgebreid raceverslag met exclusieve foto's van Frits van Eldik zijn te vinden op de seizoenspagina.