scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Renault koopt Benetton

Gepubliceerd op 15 maart 2000 door Jo Vleugels

Renault heeft vandaag bekend gemaakt haar rentree te maken in de Formule. Het koopt het Benetton team voor 120 miljoen dollar. Wel blijft de Italiaanse kledinggigant in ieder geval tot en met 2002 als sponsor verbonden aan het team.

De directeur van Renault Sport Patrick Faure zei vandaag zich goed te realiseren dat er een grote uitdaging voor Renault ligt. "Het ligt niet voor de hand om als motorleverancier in de Formule 1 terug te keren, omdat we daar alles al gewonnen hebben wat er te winnen viel. We keren terug in de Formule 1 om de enige titel die we nog niet gewonnen hebben binnen te halen, namelijk het constructeurs wereldkampioenschap onder de naam Renault".

Benetton verklaarde dat de Formule 1 hen meer gebracht had dan ze ooit hadden durven hopen maar: "voor de toekomst van het team is het het beste als er een nieuwe bestuurder komt". En die nieuwe bestuurder komt er in de persoon van Flavio Briatore, die met onmiddellijke ingang de leiding van het team overneemt van Rocco Benetton