scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Interview met Jos Verstappen Reizen.

Gepubliceerd op 09 maart 2000 door Jo Vleugels

Zeker nu Jos weer in de Formule 1 rijdt krijgen wij heel veel vragen over het boeken van reizen en het reserveren van kaarten voor een Grand Prix. Voor ons dus hoog tijd om eens te praten met Bert de Roo van Jos Verstappen Reizen. Jos Verstappen Reizen is gevestigd in Nieuwleusen, dichtbij Zwolle en is een onderdeel van Gebo Specials en GoGo tours.

*VIP: Hoe lang bestaat Jos Verstappen Reizen?
BdR: In 1998 is Jos Verstappen Reizen gestart met de verkoop van Grand Prix reizen.

*VIP: Waarom is gekozen voor de naam Jos Verstappen Reizen?
BdR: De naam Jos Verstappen verkoopt zichzelf. Je hoeft niemand uit te leggen wat voor produkt wij verkopen.

*VIP: Wat houdt de samenwerking in tussen het management van Jos Verstappen en Jos Verstappen Reizen?
BdR: Tegen vergoeding mag Jos Verstappen Reizen de naam van Jos gebruiken. Daarnaast voorziet het Jos Verstappen management ons van informatie en bieden wij speciaal voor leden van de fanclub korting aan op bus- en vliegarrangementen.

*VIP: Nadat bekend werd, dat Jos Verstappen weer in de Formule 1 ging rijden, wat betekent dat voor Jos Verstappen Reizen voor het seizoen 2000?
BdR: Voor ons bedrijf betekende de entree van Jos Verstappen in de formule 1 een enorme toeloop en vraag naar kaarten en arrangementen. Gevolgen hiervan waren, dat wij extra personeel hebben aangenomen. Tevens zal de telefooncentrale in de komende maanden worden vervangen om problemen te voorkomen in de loop van het seizoen. Jos Verstappen Reizen zal dan ook een nieuw telefoonnummer krijgen. Uiteraard brengen wij u als internetlezer en onze klanten daarvan op de hoogte.

*VIP: Was het moeilijk om aan kaarten te komen en hebben jullie voldoende kaarten kunnen krijgen?
BdR: Toen bekend werd, dat Jos Verstappen ging rijden hebben wij direct extra kaarten ingekocht. Dit was niet voor iedere Grand Prix even makkelijk. Vooral bij de Grand Prix van Monaco en de dichtstbijzijnde Grand Prix races als Spa, Hockenheim en de Nurburgring, was het niet eenvoudig om nog alle tribunekaarten bij te bestellen. Als voorbeeld kunnen wij noemen, dat Jos Verstappen Reizen alleen al voor de staanplaatsen van de GP van Spa al 1500 weekendkaarten heeft ingekocht.

*VIP: Een reis organiseren, wat komt daar zoal bij kijken?
BdR: Voordat u als bezoeker van een Grand Prix uw kaartje in handen heeft, of in de bus of vliegtuig zit hebben de medewerkers van Jos Verstappen Reizen al veel voorbereidende werkzaamheden verricht. Een korte opsomming van de werkzaamheden: reserveren van hotels, hotelovernachting, inkoop van kaarten (tevens verdelen, toezenden), inhuren van touringcars, reserveren van vluchten, afspraken m.b.t. de reisleiding.

*VIP:Bezoekt Jos Verstappen Reizen alle Grand Prix races dit seizoen?
BdR: Ja, wij bezoeken elke race in 2000. Met betrekking tot de arrangementen van verre vliegreizen wordt veel samengewerkt.

*VIP: Wat is inclusief bij een arrangement van Jos Verstappen Reizen?
BdR: Naast de verkoop van losse kaarten, kan men zoals gezegd bij ons ook terecht voor complete arrangementen. Hierbij is inbegrepen: vervoer per touringcar of vliegtuig, hotelovernachting, toegangskaart naar keuze, Formule 1 pakket, reisbegeleiding en bij een aantal arrangementen bieden wij excursies aan.

*VIP: Welke Grand Prix vinden jullie zelf het leukst om te doen?
BdR: Dat zijn toch de de Grand Prix races, waar we zo'n 500 tot 600 mensen naar vervoeren en veel supporters van Jos Verstappen aanwezig zijn. Vaak zijn dit de GP's die dichtbij en beter betaalbaar zijn. Met name geldt dat voor de Grand Prix van de Nurburgring, die nu naar voren is gehaald in de kalender en al op 21 mei wordt verreden. Op dit moment wordt daar veel voor geboekt. De verwachting is, dat dit circuit toch (net als Spa) snel uitverkocht zal zijn gezien de grote belangstelling vanuit Duitsland.

*VIP: Hoe kan een reis worden geboekt bij Jos Verstappen Reizen?
BdR: Dit kan zowel telefonisch op tel. 0529 - 48 12 34 als via onze site www.josverstappenreizen.nl. Ook de Jos Verstappen Last-Minute aanbiedingen zullen op deze site worden aangeboden.

*VIP: Heeft Jos Verstappen Reizen ook een speciale aanbieding voor de bezoekers van onze site?
BdR: Exclusief voor u als internetbezoeker bieden hebben wij een actie voor de GP Spa-Francorchamps van 25tot 27 augustus: Staanplaatsen weekend (vrijdag/zaterdag/zondag) Normale verkoopprijs 460,00 per stuk. Tot 1 mei a.s. 380,00 per stuk. Aanbieding betreft alleen de toegangskaarten. Arrangementen kunnen mede worden gereserveerd. (zolang de voorraad strekt) Daarnaast bieden wij een korting van 150,00: op onze vliegreis naar Spanje. De normale prijs voor dit arrangement is 1299,00 p.p. Het vertrek vindt plaats op donderdag 4 mei en aankomst op maandag 8 mei. Bij de prijs is inbegrepen: vliegticket Amsterdam, Barcelona, verblijf in een 2/3/4 sterren hotel op basis van logies en ontbijt, bustransfers, bezoek circuit zaterdag en zondag (vrijdag vrije dag), Formule 1 pakket en reisbegeleiding. Het arrangement is excl. toegangskaart, luchthavenbelasting en toeslag 1-pk.

*VIP:Tot slot: Kunnen jullie de verwachtingen voor het seizoen 2000 weergeven?
BdR: Wij verwachten, dat als Jos Verstappen zich na de 1e Grand Prix op 12 maart a.s. zich goed bewijst, dat de belangstelling voor een bezoek aan een GP alleen maar zal toenemen. Iedere week houden wij onze statistieken van de bezoekers op de site bij. Ook hieruit blijkt de toenemende belangstelling.