scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Orange de nieuwe hoofdsponsor van Arrows F1 team.

Gepubliceerd op 03 maart 2000 door John ter Meer

Het Britse telecombedrijf Orange wordt voor de komende drie jaar de nieuwe hoofdsponsor van Arrows. Met de sponsordeal is een totaal bedrag gemoeid van 70 miljoen Engelse ponden waarmee de naam van Arrows gewijzigd wordt in Orange Arrows F1 Team. Naast de geldelijke bijdrage zal Orange tevens alle communicatie voorzieningen binnen het team gaan verzorgen.

Na Lost Boys en Eurobet is Orange het derde bedrijf dat vandaag officieel als sponsor is bevestigd. Opvallend daarbij is dat geen van deze bedrijven uit de tabaksindustrie komt waarmee het team van Tom Walkinshaw ongevoelig wordt voor de tabaksreclame boycot zoals die geldt op diverse Europese circuits. Net als Lost Boys wil Orange haar naamsbekendheid vergroten, in 2003 moet het bedrijf in 50 landen actief zijn. Daarom maakt Orange gebruik van de sponsormogelijkheden binnen de Formule 1 om zo haar activiteiten in de communicatie markt te promoten.

Hans Snook van Orange was blij met de overeenkomst en verwoordde die als volgt: Dit is een prima sponsordeal voor Orange. Formule 1 racerij is één van de meest dynamische sporten gestuurd door de meest geavanceerde techniek waarbij steeds naar perfectie wordt gestreefd. Orange beweegt zich op hetzelfde pad als het gaat om innovatie en technische voorsprong. Er is geen betere manier om je in de markt te promoten dan via de Formule 1 met wereldwijd een geschat publiek van 50 miljard kijkers".

Tom Walkinshaw was uiteraard een tevreden man met deze opmerkelijk grote sponsor: "Orange en Arrows zijn beide actief in een markt waar snelheid essentieel en timing cruciaal zijn. Daarbij zijn we beide actief in een gebied met hoogwaardige technologie. Het moge duidelijk zijn dat Orange één van de meest innovatieve bedrijven is in haar branche. We kijken uit naar de mogelijkheden van nieuwe geavanceerde communicatie middelen die Orange ons en de rest van de wereld kan bieden en ik ben erg blij om te kunnen zeggen dat de toekomst er zonnig uitziet, zowel van Orange als van Arrows".

Op technologies gebied zullen Arrows en Orange nauw gaan samenwerken. Zo zal er meer geavanceerde telemetrie ontwikkeld worden en zal de draadloze gegevensoverdracht tussen pits en auto worden verbeterd. Technici van beide bedrijven zullen actief zijn in het zowel het hoofdkantoor van Arrows in Leafield als in het hi-tech laboratorium van Orange.

De presentatie is nu definitief verplaatst naar volgende week donderdag op het circuit van Melbourne alwaar de volledige internationale pers aanwezig zal zijn.