Pedro de la Rosa eindigt test met toptijd

Gepubliceerd op 22 februari 2000 door Bas Winckels

Pedro de la Rosa heeft de Arrows testsessie afgesloten met een absolute toptijd van 1:19.63. Het team is inmiddels huiswaarts gekeerd om zich voor te bereiden op de eerste Grand Prix in dit Millennium. Het was vandaag mooi weer in Barcelona en Pedro de la Rosa greep de mogelijkheden van de ideale condities dan ook aan om een aantal zeer snelle ronden te rijden in het tweede Arrows A21 chassis. Tijdens twee runs met nieuwe banden vanochtend zette Pedro allereerst het nieuwe testrecord in Barcelona op 1:19.90, maar hij verbeterde dat record al heel snel in zijn tweede run en zette het nieuwe ronderecord uiteindelijk op 1:19.63.

Na de twee runs met nieuwe banden concentreerde het team zich vervolgens op de race setup en het verzamelen van meer gegevens door Pedro een aantal langere runs te laten rijden. In totaal completeerde Pedro vandaag 49 rondes. Een, overigens geplande, vervanging van de motor zorgde ervoor dat het team vanmiddag minder tijd op de baan kon doorbrengen. De enige andere rijder vandaag in Barcelona was Marc Gene die met zijn Minardi een beste tijd van 1:21.60 neerzette in 64 rondes.

Het Arrows team is nu teruggekeerd naar Groot Britannië om de laatste voorbereidingen te treffen voor de eerste Grand Prix van dit seizoen in Australië. De presentatie voor de pers van de nieuwe Arrows A21 vindt aanstaande maandag plaats en alle drie de auto's krijgen aanstaande dinsdag een shake down test op Silverstone. Daarna worden alle spullen vervoerd naar Australië.