scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Trainingen verlopen voorspoedig

Gepubliceerd op 20 februari 2000 door Bas Winckels

Na de tegenslag van de afgelopen dag verliepen de trainingen bij het team van Arrows vanochtend voorspoedig. De geplande pitstops zijn vanmorgen afgewerkt waarbij Jos continue sessies reed van zes ronden om vervolgens de pits in te rijden voor banden en brandstof. De samenwerking binnen het team liep gesmeerd waarbij iedere pit-stop vloeiend verliep. In totaal reed Jos daarbij een 20-tal ronden waarbij hij een tijd liet noteren van 1:21.7. Een prima prestatie aangezien er in die snelste ronde aardig wat benzine aan boord was. De snelle tijd geeft tevens aan dat de tijden van een week geleden geen toevalstreffers waren, daarbij reden zowel Jos als Pedro tijden in de 1:20 met een kwalificatie set-up.

Jos was net niet de snelste op het circuit. Marc Gene reed in de Minardi een paar honderdste sneller. Een opvallende prestatie, zeker als je in acht neemt dat de topsnelheid van de Minardi stukken lager ligt en Gene dus de winst moet halen in de bochten. Ook Pedro de la Rosa is veel op de baan te zien. De teamgenoot van Jos concentreert zich op het rijden van veel kilometers waarbij hij zich net als Jos niet concentreert op snelle ronde tijden maar op de betrouwbaarheid van de auto.

Ook vanmiddag zal Pedro de la Rosa zich blijven concentreren op het maken van veel kilometers terwijl Jos diverse aërodynamische aanpassingen met verschillende vleugelafstellingen uitprobeert om op die manier de ideale race set-up te vinden. De tijden tot de luch-break zijn als volgt: Marc Gene 1:21.7, Jos Verstappen 1:21.7, Nick Heidfeld 1:23.7 en Pedro de la Rosa 1:24.0.