scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Korte dag voor Jos, lange dag voor de monteurs

Gepubliceerd op 18 februari 2000 door Verstappen Info Page

Jos heeft vanochtend een 10-tal ronden gereden in de Arrows. Net als gisteren concentreert het team zich nog steeds op de afstelling van de auto in race-setup waarbij met name grote veranderingen worden toegepast. Op dit moment wordt er wederom hard aan de auto gesleuteld maar zoals het er nu naar uitziet zal Jos vanmiddag niet meer in actie komen.

Het is zaak voor het team van Arrows dat de betrouwbaarheid gaat toenemen zodat een volledige race afstand afgelegd kan gaan worden. Ten opzichte van vorig jaar is de auto echter volledig veranderd waardoor wat meer kinderziektes kunnen optreden. Tevens heeft een compleet nieuw design tot gevolg dat het team tijd nodig heeft om alle ins en outs van de auto te leren kennen. In ieder geval heeft de auto reeds zijn mogelijkheden laten zien tijdens de tests van vorige week en dus mag er sprake zijn van een vooruitgang. Van de kinderziektes die zich voordoen zijn de oorzaken goed te traceren waardoor het team constructief te werk kan gaan. Helaas gaat het noodzakelijke werk in de pitbox momenteel ten koste van de kilometers op de baan maar is een vereiste om de betrouwbaarheid op peil te krijgen. Gelukkig blijft er voldoende tijd over aangezien er in totaal zes dagen gepland staan waarbij dit weekeinde de tweede auto ingezet kan gaan worden.

Net als gisteren is het weer druk op de baan. Naast Arrows zijn wederom McLaren, Jordan, Jaguar, Minardi en Prost aanwezig. De tijden gerealiseerd tot 16:00 vanmiddag:

PosNaamLandTeamRonde tijdAantal
1 David CoulthardGr BritanniëMcLaren 1:22.1458 Ronden
2 Heinz Harald FrentzenDuitslandJordan 1:22.1725 Ronden
3 Eddie IrvineGr BritanniëJaguar 1:22.5529 Ronden
4 Jarno TrulliItalië Jordan 1:22.5927 Ronden
5 Mika Hakkinen Finland McLaren 1:22.9088 Ronden
6 Johnny HerbertGr BritanniëJaguar 1:23.1627 Ronden
7 Gaston MazzacaneSpanjeMinardi 1:24.3557 Ronden
8 Jos VerstappenNederlandArrows 1:25.0917 Ronden
9 Jean AlesiFrankrijkProst 1:25.2012 Ronden