scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Rustige eerste dag voor Arrows

Gepubliceerd op 17 februari 2000 door Verstappen Info Page

De start van de tweede lange test is rustig begonnen. Jos reed in totaal 27 ronden en realiseerde de zesde tijd in 1:23.663. Dat het sneller kan is bekend maar vandaag was niet de dag om het uiterste uit de auto te halen. Het team concentreerde zich op de afstelling van de auto in race-setup waarbij tevens de betrouwbaarheid onder de loep werd genomen. In de praktijk betekende dit vaak korte sessies met volle brandstoftanks waarbij Jos na enkele ronden weer binnen kwam om de auto te laten controleren: "Rondetijden interesseren ons op dit moment niet zoveel, we zijn bezig om de auto zo betrouwbaar mogelijk te maken zodat we de volle raceafstand zonder problemen kunnen afleggen. We passen steeds grote veranderingen toe om vervolgens te kijken wat de invloed is op de auto, en dat neemt nu eenmaal veel tijd in beslag, vandaar dat we niet veel hebben kunnen rijden. De auto is wel steeds in race-setup geweest waarbij de brandstoftank continu nokkie vol zat". Jos heeft vandaag helaas geen sessie met veel ronden kunnen maken: "Aan het einde van de middag gingen we voor de lange run maar aan het begin hing de rode vlag uit waardoor ik weer naar binnen moest. Het was al laat dus hielden we het voor gezien". Het ronde record staat momenteel op naam van Jos zijn teamgenoot, Pedro de la Rosa die afgelopen zondag voor deze stunt zorgde. Of dit record door Jos nog aangevallen gaat worden valt nog te bezien: "Misschien dat we dit weekeinde nog voor snelle tijden gaan, maar op dit moment weet ik nog niet wat de planning is. In ieder geval zal ik tot en met maandag testen".

De afstelling van de auto wordt bemoeilijkt door de straffe wind die over het circuit waait. Met name de aërodynamische afstelling van de auto wordt daardoor een stuk moeilijker. Dergelijke problemen liggen ook aan de tijd van het jaar want begin vorig jaar werd het Honda team ook vaak geteisterd door veel wind op de baan.

David Coulthard was vandaag de snelste op de baan, na 75 ronden stond zijn beste tijd op 1:21.550 gevolgd door Jarno Trulli (1:22.333, 41 ronden), Mika Häkkinen (1:22.512, 81 ronden), Johny Herbert (1:22.754, 25 ronden), Jean Alesi (1:23.631, 24 ronden), Jos Verstappen (1:23.663, 27 ronden), Eddie Irvine (1:23.691, 18 ronden), Marc Gene (1:23.792, 54 ronden) die de Minardi zijn eerste shake down gaf in 1:26.162 na 13 ronden.