Arrows start 6-daagse testsessie met vandaag Jos achter het stuur

Gepubliceerd op 17 februari 2000 door John ter Meer

Vandaag start het team van Arrows met haar tweede langdurige test. Op dit moment heeft het team nog één auto tot haar beschikking maar naar verwachting zal het tweede chassis morgen op het circuit arriveren. Nadat de tweede auto is opgebouwd zal deze waarschijnlijk vanaf zaterdag ingezet kunnen gaan worden zodat Jos en Pedro tegelijkertijd het circuit opkunnen.

Wederom zal het een langdurige test worden, zoals de planning er nu voorstaat blijft het Arrows F1 team tot en met volgende week dinsdag op Barcelona aan haar testprogramma werken wat wederom aangeeft dat Arrows de voorbereiding op het nieuwe seizoen zeer serieus neemt. Zoals de voorlopige planning er nu voor staat zal Jos vandaag en morgen (vrijdag) achter het stuur van de A21 kruipen. De planning na vrijdag is momenteel nog niet bekend en zal ongetwijfeld afhangen of de tweede auto inderdaad beschikbaar is.

Jos heeft inmiddels zijn eerste ronden afgelegd en was over de veranderingen aan de auto positief: "Ik heb een paar ronden gereden met de auto waarbij we ten opzichte van vorige week een aantal kleine aanpassingen hebben gedaan. Ik kan nu al zeggen dat de auto alweer een stuk beter aanvoelt dan vorige week dus we gaan de goede kant op". Vandaag zullen er nog geen toptijden te verwachten zijn aangezien het circuit minder grip heeft: "Tussen de vorige test en nu zijn ze met andere raceklassen op het circuit geweest waardoor de rubberlaag aardig verdwenen is maar er zijn voldoende teams aanwezig om het circuit weer sneller te maken" aldus Jos Verstappen. Naast Arrows zijn ook de teams van McLaren, Jaguar, Jordan en Minardi aanwezig waarbij Jos de opmerking maakte dat de Minardi een merkwaardige kleur groen heeft.