scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos toont potentie van Arrows met snelste tijd op Barcelona dit jaar.

Gepubliceerd op 09 februari 2000 door

Jos heeft vandaag weer een superdag achter de rug. Met een tijd van 1:20.64 was hij verreweg de snelste op de baan. De tijd bleek zelfs sneller dan vorig jaar toen hij met het team van Honda de tweede tijd over 1999 realiseerde. Een supertijd die wederom voor een enorme opsteker zorgt binnen het team, niet alleen vanwege het feit dat Jos de snelste van dit jaar is, maar ook omdat de verschillen ten opzichte van de overige coureurs die vandaag op de baan waren enorm groot zijn. Tweede was Heinz Harald Frentzen (nr. 3 van het vorige wereldkampioenschap) met een tijd van 1:21.95 oftewel 1,3 seconde achter Jos. Trulli reed de derde tijd in 1:22.10 gevolgd door Alexander Wurz (1:23.20) en Nick Heidfeld (1:24.65).

Jos: "Het gaat echt super goed, elke dag gaat het niet een stukje maar stukken beter, zie het verschil tussen gisteren en vandaag. De auto voelt heel goed aan terwijl we nog niet eens veel afgesteld hebben maar meer bezig zijn geweest om kleine probleempjes op te lossen".
Hoewel half Nederland op zijn kop begint te staan hebben de prestaties van vandaag Jos niet echt verrast: "Aan de ene kant wel een beetje, maar aan de andere kant heb ik altijd veel vertrouwen in de auto gehad. Het ontwerp ziet er heel goed uit, maar ook veel details in de auto zijn goed ontwikkeld en blijken uitstekend te werken".
Door het beperkte aantal ronden dat het team in de afgelopen dagen heeft afgelegd leken er twijfels te ontstaan rond de betrouwbaarheid maar ook daar wordt de nodige progressie geboekt: "We rijden iedere dag meer ronden, vandaag zo'n 50 waarbij de auto steeds goed blijft aanvoelen. Bijvoorbeeld tijdens onze laatste run reden we 14 rondjes achter elkaar zonder problemen met het gas er behoorlijk op en dan rijd je in de laatste ronde met redelijk versleten banden toch nog een 1:23.6. Die motor is als vergif, geweldig gewoon en ook daar is nog meer te verwachten. Het vermogen komt bij alle toeren goed op de baan en heeft zoals we dat met een engelse term noemen een goede drivability oftewel je kunt er heel goed mee racen".


Jos moe maar voldaan na een dag intensief testen
Foto: Peter van Egmond.

Jos was uiteraard een gelukkig mens maar hij was niet de enige: "Tom Walkinshaw was vandaag ook aanwezig en die liep met een enorme grijns op zijn gezicht rond, terecht en hij was niet de enige, de rest van het team krijgt er ook steeds meer plezier in, de monteurs, de mensen van supertec, de race engineer, je ziet gewoon dat de prestaties een enorme opkikker zijn voor de motivatie".
De samenwerking met zijn raceengineer verloopt op rolletjes: "Ik heb nu twee dagen met de man gewerkt en ik ben er van overtuigd dat het een topper is". De echte top lijkt echter nog niet gehaald en er zit nog meer in het vat hoewel we niet te veel moeten hopen dat dat morgen reeds het geval is: "Morgen nog één dag testen en ik weet op dit moment nog niet wat we precies gaan doen. Het kan best zijn dat we wat langere runs gaan maken waarbij de rondetijden wat langzamer zullen zijn, maar er zit zeker nog meer potentieel in de auto" aldus Jos die (begrijpelijk) zeer enthousiast was.

Ook Huub Rothengatter is erg blij met de verrichtingen van Jos: "Ongelofelijk dat Jos zo vroeg in het seizoen al zulke toptijden kan realiseren. Het team is hard op weg om van achter op de grid naar voren te manoeuvreren en dat doen ze gelijk met grote stappen. Jos is top en uiterst gemotiveerd waarbij hij van het team alle medewerking krijgt, en je ziet het resultaat. En dat is nu ook wat ik bedoel, Tom Walkinshaw heeft Jos gekozen op basis van zijn talent, ervaring en snelheid en dat is vandaag maar weer eens bewezen.".