Jos als snelste over het circuit van Barcelona.

Gepubliceerd op 08 februari 2000 door Bianca Zoon

Het bleek vandaag een nuttige dag voor zowel het team als voor Jos Verstappen. Nadat vanochtend nog het aantal ronden beperkt was gebleven kon Jos vanmiddag regelmatig de baan op en werden er in totaal zo'n 40 ronden gereden. Het team heeft vandaag voornamelijk gewerkt aan de afstelling van de auto. Hoewel slechts vier coureurs in actie kwamen was de snelste tijd van Jos weer een mooie opsteker voor het gehele team. Met een tijd van 1:21.90 bleef hij Alexander Wurz (1:22.27) en Jarno Trulli (1:22.78) voor. Ook Heinz Harald Frentzen reed enkele ronden in de nieuwe Jordan echter daartussen zat geen geklokte tijd.

"Ik ben zeer tevreden na vandaag. We hebben veel rondjes kunnen rijden en veel progressie geboekt. De auto blijft goed aanvoelen maar we zijn er nog niet, de auto is voor verbetering vatbaar en met de nieuwe onderdelen die er nog aankomen moeten we nog zeker een stukje sneller kunnen, er zit zeker nog veel potentie in de auto. In ieder geval ben ik zeer blij met de vooruitgang die we momenteel boeken en ik kijk nu al uit naar de dag van morgen" aldus een goed gehumeurde Jos Verstappen vanuit Barcelona waar hij ook de komende twee dagen nog zal testen.

Ook de fabriek van Arrows is druk doende. Terwijl het testteam zijn werk op het circuit verzet worden in de fabriek veel nieuwe onderdelen gefabriceerd die vervolgens naar Barcelona worden overgevlogen om aldaar op de auto uit te proberen. Ook voor morgen worden diverse nieuwe onderdelen op het circuit verwacht. Inmiddels zijn op Barcelona ook de trucks van Prost en McLaren gearriveerd dus hoogstwaarschijnlijk is het morgen een stukje drukker op de baan.