scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Op zoek naar de juiste afstelling

Gepubliceerd op 08 februari 2000 door John ter Meer

Vanochtend is Jos weer de baan opgegaan voor zijn 3-daagse test. Waar vorige week nog de nadruk lag op kennismaking met de auto concentreert het team zich momenteel op de afstelling van de auto. Een goed teken aangezien er vaak veel tijd in gaat zitten voordat een coureur zich naar omstandigheden comfortabel voelt in de auto. Hoewel er veel teams aanwezig zijn in Barcelona was het vanochtend verre van druk op de baan. Alexander Wurz (Benetton) was de snelste in een tijd van 1:23.0 gevolgd door Jos in 1:23.6 en Jarno Trulli (Jordan) in 1:23.8. Jos reed twee sessies van ieder vier ronden. Ook de samenwerking met de monteurs van supertec neemt de nodige tijd in beslag. Hoewel het team van Arrows wel de montage van de motor in de auto uitvoert blijft het sleutelen aan de motor zelf voorbehouden aan de mensen van supertec, maar ook die samenwerking verloopt naar zeggen van Jos voorspoedig

Echt snelle tijden zijn er nog niet gerealiseerd maar daar staan dan ook een beperkt aantal ronden tegenover: "Het team werkt heel hard en hoewel je nog geen snelle rondetijden ziet ben ik toch tevreden over de progressie. Veranderingen aan de auto zijn duidelijk merkbaar en ik heb het gevoeld dat de auto goed af te stellen is. Ik blijf ook steeds weer verbaasd over het vermogen van de motor, die voelt echt super sterk aan" aldus Jos vanuit Barcelona tijdens de lunch break.

Dat Arrows de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zeer serieus neemt bleek vanochtend weer toen bekend werd dat de totale test met 1 dag verlengd is. Pedro de la Rosa zal naast vrijdag en zaterdag ook zondag achter het stuur kruipen van de A21 zodat beide coureurs deze week evenveel dagen rijden. Vanmiddag komt Jos wederom in actie met waarschijnlijk meer coureurs van de diverse teams op de baan.