scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Interview met JOS VERSTAPPEN.

Gepubliceerd op 05 februari 2000 door Dennis Visser

Zoals gisteren aangekondigd zouden wij vandaag het interview met Jos Verstappen publiceren. Hoewel Jos het momenteel razend druk heeft wilde hij zeker dit interview niet overslaan.

*VIP Jos fijn dat je even tijd heb vrijgemaakt voor dit interview je zult wel drukke dagen achter de rug hebben.
*Jos Dat klopt, gisteren ben ik laat terug gekomen vanuit Barcelona. Op het circuit waren veel journalisten die uiteraard een interview wilden. Deze heb ik zoveel mogelijk te woord gestaan op de donderdag zodat ik mij volledig kon concentreren op de vrijdag.

*VIP Ja de vrijdag, ongelooflijk na 7 maanden niet gereden te hebben zette je een "prachtige" tijd neer.
*Jos Ja , zeer tevreden kijk ik terug op deze dag. Al vanaf mijn eerste ronde voelde ik dat de auto mij zou liggen. Het voelt goed om weer te racen. Ik heb hier ook erg naar uitgekeken. Zeker als je vanaf dag een goede tijden kan neerzetten. Ook voor het team is dit een opsteker ze hebben immers ontzettend hard gewerkt om alles bijtijds af te krijgen.

*VIP Was je erg teleurgesteld dat je pas vrijdag je eerste ronden kon gaan rijden. Je was immers woensdag al in Barcelona?
*Jos Teleurgesteld is een groot woord. Natuurlijk als je op het circuit komt wil je rijden. Echter Pedro had niet veel kunnen testen. Derhalve werd er besloten om Pedro ook de Donderdag te laten rijden hier had ik uiteraard begrip voor. Ook door de voorvleugel die vanuit Engeland moest komen hebben we een enige vertraging opgelopen. Maar vrijdag kwam alles goed. Ik was aangenaam verrast van de prestaties van de auto. Ik heb erg toegeleefd naar deze dag. Ik had het niet erg gevonden als ze er nog een dag meer zouden testen. Maar volgende week kunnen we weer.Zeker als je weet dat je al enige weken geleden een contract hebt getekend wil je zo snel mogelijk aan de bak.

*VIP Jos een contract van 2 jaar met Arrows, Jij moet wel een heel blij man zijn.
*Jos Dan kun je wel zeggen, wij zijn met zijn allen zeer tevreden met deze "deal". Het mag duidelijk zijn dat we willen groeien binnen, en samen met het team van Arrows.

*VIP Niet alleen jij moest veel geduld hebben. De fans ook. Hoe moeilijk was het afgelopen jaar voor je toen je aan de kant stond?
*Jos Dit was niet altijd even prettig maar we waren overtuigd van een come-back. Dit houdt je dan gemotiveerd. Ook bij de fanclub is er veel gebeld om te vragen hoe de vooruitzichten waren. Het is ongelofelijk hoeveel mensen er zijn blijven geloven in deze felbegeerde come-back. Ook alle leden van de fanclub wil ik via deze weg nogmaals bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Maar ik kan je vertellen dat ik weer blij ben om een van de 22 rijders te zijn.

*VIP Tom Walkinshaw ken je al uit het verleden. Hoe was de hernieuwde kennismaking?
*Jos Zeer verfrissend. Ik heb verschillende besprekingen met Tom gehad het afgelopen jaar. Op technisch gebied is Tom een absolute Topper. Ik ben ervan overtuigd dat hij een auto ontwikkeld heeft die veel potentieel heeft.Ik denk dat we op het juiste moment bij Arrows instappen.

*VIP Ben je nerveus over je comeback en hoe ga jij je voorbereiden op komende seizoen?
*Jos Ik heb er veel zin in. Maar nerveus nee,… Natuurlijk ben ik al geruime tijd bezig om mij conditioneel klaar te stomen voor dit seizoen. Veel fietsen voor de conditie en specifieke krachttrainingen vooral voor de nekspieren. Voor mij mag het seizoen beginnen.

*VIP Het team heeft een uitgebreid testprogramma opgezet. Hoe gaat de komende maand er voor jouw uitzien?
*Jos Testen, Testen en nog eens testen. Er staat een heel vol testprogramma opgesteld voor de maand februari. As maandag vertrek ik weer naar Barcelona voor 3 dagen testen (dinsdag woensdag en donderdag)

*VIP Het team heeft een paar moeilijke jaren achter de rug maar lijkt nu een compleet nieuwe koers te varen. Het ziet er naar uit dat Arrows door kan breken. Wat wordt jou rol daarin?
*Jos Mijn taak is om samen met Pedro het Team op een hoger niveau te krijgen. Het is belangrijk dat ik mijn kennis en ervaring , die ik door de jaren heen opgedaan heb, te gebruiken om de auto verder te ontwikkelen.

*VIP Je hebt te maken met een nieuwe teamgenoot. Pedro de la Rosa. Hoe goed ken jij je hem en hoe snel is hij?
*Jos Ik heb Pedro twee weken geleden voor het eerst ontmoet. Hij is heel aardig. Ik ben ervan overtuigd dat hij zeker snel is anders had Tom hem niet genomen.

*VIP Wat is het verschil tussen het team van 96 en nu? Ken je nog mensen uit die tijd en heb je daar voordeel van?
*Jos Er zijn nog steeds mensen uit 1996 maar ook vanuit mijn Honda tijd zijn er een aantal bekende gezichten. Het is een voordeel als je reeds eerder met deze mensen hebt samengewerkt. Je weet immers precies wat je aan elkaar hebt. Ik moet zeggen dat ik mij op dit moment al helemaal thuis voel bij Arrows.

*VIP De testtijden die we gisteren hebben gezien, geven die een reëel beeld van de onderlinge verhoudingen tussen de teams voor het komende seizoen?
*Jos De tijd die door mij gereden is geeft aan dat het gehele pakket klopt, chassis, motor, team ed. Het was voor mij een zeer aangename dag. Ik had, als ik niet stilgevallen was een hoge 1.21 kunnen rijden. Het geeft nog maar eens aan dat het team een enorme stap voorwaarts heeft gemaakt. De komende weken zal moeten blijken waar we zullen staan.

*VIP Bij de huidige wagens wordt bij veel teams met links geremd. Is dat met de Arrows ook het geval en is dat een voordeel?
*Jos Het pedaal zit in het midden, maar ik rem met de linker en rechter voet. Dit verschilt per bocht.

*VIP Jos de laatste vraag, Zie je gezien het drukke schema wel tijd om deze site regelmatig te bekijken.
*Jos Ja, sinds enkele maanden surf ik op het web, werkelijk hoe snel sommige berichten al op deze site staan terwijl ik nog in Engeland of op het circuit zit. Ook op het forum kijk ik regelmatig prachtig om te zien hoe mensen over bepaalde zaken denken. De een weet het nog beter als de andere. Van positief tot negatief. Mensen die alles bijhouden Of ik wel eens reageer : Ik zou niet weten hoe dat moet. En als ik het doe , geloven ze niet eens dat ik het ben.