scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Interview met Huub Brentjens (voorzitter van de fanclub)

Gepubliceerd op 01 februari 2000 door

Zoals beloofd hieronder het interview dat we hadden met Huub Brentjens. Huub is al vanaf de tijd dat Jos nog in de kart reed een trouwe fan van Jos en besloot in 1993 een fanclubje voor Jos op te richten. Sindsdien is de fanclub gegroeid tot de grootste binnen de Formule 1 wereld waarmee ze (althans op fanclubledengebied) grote namen als Damon Hill en Michael Schumacher achter zich laten. Zoals gebruikelijk was Brentjens bereid om een uitvoerig gesprek aan te gaan waarvan hieronder een korte samenvatting.

- Jullie moeten een aantal hectische dagen achter de rug hebben met de fanclub. Kun je in het kort omschrijven wat de fanclub de afgelopen dagen heeft gedaan?
De afgelopen maanden heeft de telefoon steeds roodgloeiend gestaan. Ieder gerucht rond Jos was voor veel fans aanleiding om navraag te doen bij de fanclub. Met name die laatste dagen voor de bekendmaking was het echt een gekkenhuis. Ook nu blijven de fans bellen om hun blijdschap te tonen maar ook zijn ze nieuwsgierig naar bijvoorbeeld wanneer Jos gaat testen. Ook de nieuwsbrief moest op tijd de deur uit, dus daar moest de nodige energie in gestoken worden. Het liefst hadden we de brief afgelopen donderdag al bij de fans laten bezorgen, dat is nu vrijdag geworden, maar al met al toch heel veel positieve reacties van de fans. Tevens krijgen we weer enorm veel nieuwe aanmeldingen binnen, vandaag ruim vierhonderd die weer allemaal verwerkt moeten worden, oftewel we zitten niet stil.

- Ondanks het feit dat Jos het afgelopen jaar geen races heeft kunnen rijden is het ledenaantal vrij constant gebleven, heb je daar een verklaring voor?
Daar is denk ik maar één verklaring voor. De leden hebben altijd vertrouwen gehad in een terugkeer van Jos binnen de Formule 1. Dat vertrouwen is dus wederom niet geschaad en ik vind, Jos mag trots zijn op zijn trouwe leden, maar dat is hij ook wel.

- Hoeveel mensen zijn er nu actief binnen de fanclub, en ben je misschien op zoek naar vrijwilligers?
Op dit moment zijn we met z'n zessen. Voor het dagelijkse werk is dat ook voldoende plus op het moment dat we meer mensen nodig hebben zijn er altijd nog een aantal oproepkrachten achter de hand. Voorlopig hebben we dus voldoende mensen, maar mocht ik vrijwilligers nodig hebben dan is één oproep in de Dutch Devil voldoende om ons team uit te breiden.

- Wat kunnen de leden van de fanclub nog meer via de post gaan verwachten naast de oude vertrouwde Dutch Devil?
Dit jaar zullen de leden van de fanclub na iedere race een nieuwsbrief ontvangen met interviews foto's en verslagen van de afgelopen race. Daarnaast zal ook het postermagazine een paar keer uitkomen, ik schat een keer of vier. Uiteraard blijft de Dutch Devil het fanclub orgaan wat ook nog eens vier keer verstuurd gaat worden.

- Vorig jaar niet op de beurs Speed en Design maar hoe staat het met de plannen voor de fanclub meeting?
We hebben wat in te halen dus zijn we momenteel druk bezig met de voorbereiding op de fanclubdagen. Die zullen daarom ook niet lang op zich laten wachten, misschien zelfs al in februari mits de agenda van Jos het toestaat want die is aardig gevuld met test dagen.

- Nu Jos weer rijdt, lijken de Jos Verstappen spektakel dagen weer iets voor de leden om naar uit te kijken. Staan die dagen weer in de planning?
De Jos Verstappen spektakeldagen waren een groot succes, maar brachten ook enorm veel werk met zich mee. Op dit moment zitten ze nog niet in de pen, maar ik sluit ook niet geheel uit dat ze toch nog gehouden gaan worden.

-Internet is met name als het gaat om het nieuws meestal sneller dan de nieuwsbrief. Op welke manier kun je je onderscheiden van de internet site?
Zeker op het gebied van nieuws is Internet een veel sneller medium waar je niet tegenop kunt boksen. Echter via de nieuwsbrief zullen de fans meer achtergrond informatie krijgen en natuurlijk veel exclusieve foto's. Maar ook via de Internet site zal informatie exclusief voor de leden beschikbaar komen. Denk maar aan een archief van oude Dutch Devils en nieuwsbrieven, maar ook nieuwe nieuwsbrieven kunnen wat mij betreft straks per email rechtstreeks naar de fans gestuurd gaan worden.

- Kunnen de fans nog nieuwe artikelen verwachten?
We zijn nu al bezig met nieuwe T-Shirts en petjes die binnenkort te bestellen zullen zijn. Uiteraard zal de collectie gedurende dit jaar weer verder uitgebreid gaan worden.

Tot slot, wordt Jos ooit wereldkampioen?
Dit jaar nog niet.


Ben je nog geen lid van de fanclub maar wil je dat wel worden, dan kun je jezelf hier via deze site aanmelden. Twijfel je nog en wil je de laatste nieuwsbrief eerst eens inkijken, meldt je dan hier aan.