scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos Verstappen tekent een 2-jarig rijders contract met Arrows.

Gepubliceerd op 27 januari 2000 door Martin Zoon

De kogel is door de kerk. In de afgelopen dagen zijn na een lange avonden van onderhandelingen zowel door Jos als Tom Walkinshaw hun handtekeningen gezet onder een rijderscontract dat Jos voor de komende twee seizoenen verbindt aan het Arrows F1 Team. Daarmee is een lange en voor de fans geduldige periode met goed resultaat afgerond. Hoewel de geruchten al langer gingen dat Jos in een ver gevorderd stadium verkeerde voor een terugkeer in de Formule 1 komt het goede nieuws op het juiste moment. De nieuwe auto van Arrows is rijklaar en Pedro de la Rosa is vanmiddag voor het eerst achter het stuur gekropen van de nieuwe A21 voor de eerste shake-down test op het circuit van Silverstone.

Jos is uiteraard zeer blij met zijn terugkeer in de Formule 1: "Ik ben uiterst tevreden met dit contract. We hebben er lang aan gewerkt en ik weet dat ik het geduld van mijn fans behoorlijk op de proef heb moeten stellen maar kan nu vol trots meedelen dat het wachten en de waanzinnige loyaliteit van hen beloond is met een deal voor de komende twee jaar. Arrows is voor mij duidelijk een team met potentieel dat komend seizoen veel progressie wil en kan boeken. Ze hebben met de Supertech een krachtige en betrouwbare motor in huis gehaald die nog voldoende potentieel heeft " aldus Jos Verstappen. Jos heeft het afgelopen weekeinde de nieuwe auto voor het eerst gezien tijdens het opschuimen van de race stoeltjes. Voor twee zitjes was Jos van 's ochtends 09:00 tot 's avonds 22:00 druk in de weer: "Hoewel ik er nog niet in gereden heb moet ik zeggen dat de auto er veelbelovend uitziet. De fabriek is zeer modern en voorzien van alle technische snufjes. Daarnaast zie je dat de mensen bij Arrows heel enthousiast en resultaat gericht met hun werk bezig zijn. Binnen de organisatie is veel know-how aanwezig, dat alles bij elkaar geeft mij veel vertrouwen voor de komende twee seizoenen. Gisteren heb ik in de fabriek ook Pedro de la Rosa gesproken. Ik kan nu al zeggen dat ik goed met hem op kan schieten en ben er ook van overtuigd dat ik samen met hem en het hele team van Arrows naar een hoger plan kan tillen".

Tom Walkinshaw geeft met zijn keuze voor Jos een duidelijk signaal dat hij talent verkiest boven geld. Meerdere coureurs klopten op de deur met een grote zak geld terwijl Jos voornamelijk zijn rijderskwaliteiten in de weegschaal moest leggen: "Ik ben ontzettend trots op mijn team dat onvermoeibaar heeft gewerkt om de auto op tijd klaar te hebben. Ik ben ook blij dat een ervaren rijder als Jos nu naast Pedro rijdt in dit ongetwijfeld spannende jaar". Technisch directeur Mike Coughlan voegt toe: "We keken vol spanning uit naar deze eerste rit met de nieuwe auto. De toevoeging van Egbhal Hamidy, hoofd designer, en John Davis, hoofd R&D, aan mijn team is waardevol gebleken bij het bereiken van de best mogelijke resultaten. We zijn er van overtuigd dat de auto de nieuwe Supertec motor optimaal doet uitkomen. Deze motor biedt ons hopelijk de kracht en betrouwbaarheid die we nodig hebben om onze resultaten in het komende seizoen te verbeteren." Daarmee is de doelstelling van Arrows in ieder geval duidelijk, zo competitief mogelijk aan de start verschijnen. Om dit doel te bereiken bevat het test programma van het team een volle agenda. De komende maand zal de nieuwe A21 met grote regelmaat op de diverse circuits te zien zijn.

Ook Huub Rothengatter toont zich een tevreden man. "Je kunt niet goed genoeg uitleggen hoe moeilijk het is om binnen de Formule 1 wereld een stoeltje te bemachtigen. We zijn daarom heel blij met de overeenkomst die we nu met Arrows hebben afgesloten. Je merkt na de enorme problemen van het afgelopen seizoen dat het team kei hard werkt om dit jaar zo goed mogelijk aan de start te verschijnen en het duidelijk bewijs dat ze gaan voor resultaat is het aantrekken van Jos puur vanwege zijn rijderstalent. We hebben dan ook veel vertrouwen dat we gezamenlijk een competitief seizoen tegemoet zullen gaan. Vanaf deze plaats wil ik al onze loyale fans heel hartelijk bedanken voor hun vertrouwen en zenuwen die op de proef zijn gesteld in de afgelopen maanden, maar we kunnen nu met z'n allen zeggen dat we het toch weer geflikt hebben en dat we hun vertrouwen in Jos niet zullen teleurstellen".

De komende dagen zullen we met meer informatie komen. Ook uitgebreide interviews met Jos en Huub staan op het programma. Daarnaast hebben we voor de trouwe bezoekers van deze site nog een verrassing in petto, dus houdt deze site in de gaten.