scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Spannende tijden voor Jos

Gepubliceerd op 14 oktober 1999 door

Het zijn spannende tijden voor Jos Verstappen en zijn fans. Reeds meerdere malen gaf Jos aan dat hij zich blijft richten op de Formule 1. De enige teams waar de stoeltjes voor volgend jaar nog niet bekend zijn gemaakt betreffen Arrows en Minardi. Met name Arrows lijkt de beste mogelijkheden te geven na het interview van Tom Walkinshaw met ITV tijdens de laatste Grand Prix waarin de Britse team-manager aangaf dat Jos Verstappen één van de kandidaten voor komend seizoen is. Dit jaar is voor Arrows teleurstellend verlopen mede door een zwakke motor en een gebrek aan ervaring bij de huidige coureurs. Vandaar dat Tom Walkinshaw volgend jaar graag met een meer ervaren coureur aan de start wil verschijnen. Naast Jos was ook Olivier Panis een optie voor Tom Walkinshaw. Hij kent de Fransman nog uit zijn tijd bij Ligier toen hij daar nog team-manager was. Panis gaf echter te kennen dat hij Arrows als een stap terug zag en keek uit naar andere opties zoals de Indy cars en de terugkeer van het DTM komend seizoen. Keke Rosberg (de manager van Panis) lijkt er in geslaagd om een ingang te vinden bij Mercedes want de geruchten zijn momenteel zeer sterk dat Panis voor komend seizoen bij Mercedes heeft getekend om in het DTM uit te komen. Van officiële kant wil Mercedes niets bevestigen maar ondertussen kan er langzaam vanuit worden gegaan dat Panis niet meer terugkeert in de Formule één.

Daarmee valt de belangrijkste concurrent van Jos voor een stoel bij Arrows weg wat als muziek in de oren klinkt. Toch mag niet te vroeg gejuicht worden aangezien het geld dat een willekeurige coureur meebrengt altijd in zijn voordeel werkt. Zo lijkt Takagi momenteel de steun te hebben gekregen van het Japanse sigarettenmerk Mild Seven die naar het schijnt 3 miljoen dollar oplevert, een aardige opsteker voor de japanner aangezien PIAA de geldkraan bijna heeft dichtgedraaid. Mocht het Nederlandse bedrijfsleven eindelijk besluiten om Jos financieel te steunen dan zal dat zeker zijn kansen bij Arrows enorm vergroten.

Het management van Jos Verstappen wil nog steeds niet ingaan op de geruchten rond Arrows en we moeten het voorlopig doen met de opmerking "We zijn momenteel druk bezig om Jos volgend jaar weer aan de start van de Formule 1 te krijgen maar als er concreet nieuws is zullen de fans via de fanclub en de Internet site zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht". Op de vraag wat Jos van het team van Arrows vindt was men echter heel open: "Arrows is een team wat mede dankzij de Supertech motor veel beter voor de dag zal komen en is daardoor een serieus team om volgend jaar mee rekening te houden." In ieder gaval zal Arrows op zijn vroegst aan het einde van dit seizoen de coureurs bekend maken oftewel het zijn en blijven spannende tijden voor Jos.