Mika Häkkinen Blijft snelste van de dag

Gepubliceerd op 24 september 1999 door Bianca Zoon

Mika Häkkinen wist uiteindelijk zijn snelste tijd van vanochtend met een halve seconde te verbeteren maar zijn voorsprong slonk wel. Mika Salo kwam verrassend op 0,2 seconde achter Häkkinen op de tweede plek. Een kort verslag van de tweede sessie hieronder:

Irvine was in tegenstelling tot het eerste uur gelijk vanaf het begin op de baan te vinden. Helaas voor de Noord Ier kon hij in zijn eerste run geen potten breken. Ook David Coulthard kon in die beginfase niet in de buurt van Häkkinen komen.

Pedro Diniz zorgde voor enig spektakel door op het rechte stuk voor start en finish zijn voorvleugel te verliezen. Kort daarvoor was hij te hard over de kerbstones gereden waardoor zijn vleugel beschadigde. Op het rechte stuk wordt de druk dan te hoog met het gevolg dat de vleugel afbrak. Diniz hield zijn auto onder controle maar de baan lag wel bezaaid met allerlei kleine keflar stukjes waardoor de sessie kort werd stilgelegd. Het oponthoud duurde gelukkig maar kort.

Heinz Harald Frentzen kwam door technische problemen het eerste uur niet in actie. In zijn eerste vliegende ronde reed hij gelijk naar de vijfde tijd, voor de beide Ferrari's, maar wel op een volle seconde achter Häkkinen. De Fin toonde zijn vorm overduidelijk door na 20 minuten de snelste tijd te verbeteren naar 1:20.758, op dat moment verreweg de snelste tijd. Irvine zet gelijk daarna de aanval en pakt de tweede tijd af van Barrichello maar geeft nog een halve seconde toe op Häkkinen. De Noord Ier is er zeker op gebrand een goede prestatie neer te zetten maar in zijn daarop volgende run ging hij iets te enthousiast over de kerbstones waardoor de auto in de rondte ging. Eddie hield de motor aan de praat en keerde gelijk weer terug naar de pits.

Voor het laatste kwartier worden de verse banden gemonteerd, en Mika Salo is de eerste die daarvan profiteert. Over de eerste twee secties verbeterd hij de tijd van Häkkinen maar in het laatste stuk verliest Salo te veel en moet genoegen nemen met de tweede tijd.

Häkkinen ging de laatste minuten van de sessie nog wel de baan op maar verbeterde zijn tijd niet meer. Niet verwonderlijk aangezien hij geen nieuwe banden liet monteren evenals David Coulthard en Eddie Irvine. Het gevolg was een seconde achter zijn eerder gereden snelste tijd.

De Definitieve top zes van vandaag is: 1. Mika Häkkinen, 2. Mika Salo, 3. Olivier Panis, 4. Eddie Irvine, 5. Ralph Schumacher en 6. David Coulthard.

Voor een volledig overzicht van alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.