scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Net als vorig jaar, in zijn eerste Grand Prix, zal...

Gepubliceerd op 08 maart 1997 door Verstappen Info Page

Net als vorig jaar, in zijn eerste Grand Prix, zal Jacques Villeneuve morgen van pole position starten bij de Grand Prix van Australië. Met een ongelooflijke tijd van 1.29.369 was hij bijna 2 seconden sneller dan nummer 2, zijn teammaat Heinz-Harald Frentzen. Op de tweede startrij staan Michael Schumacher en David Coulthard terwijl de derde rij wordt bezet door Eddy Irvine en Mika Hakkinen.

Jos Verstappen start morgen als laatste met een tijd van 1:34.943, teammaat Mika Salo start vanaf positie 18 met een tijd van 1:34.229. De kwalificatie sessie werd gestopt met net iets meer dan 2 minuten te gaan door crashes van Berger en Larini. Een compleet overzicht van alle tijden staat op onze seizoen 1997 pagina.

Zowel Jos als Mika hadden moeite om grip te vinden na een bemoedigende ochtend sessie waarin de set up van de auto was verbeterd. Het commentaar van Jos na de race: "Ik ben absoluut niet blij met mijn laatste positie op de grid. De handelbaarheid van de auto was beter naar het einde van de race toe, maar de rode vlag ging uit toen ik net op mijn laatste vliegende ronde was. We verloren grip vanmiddag en ik hoop dat het in de race beter zal gaan." Mika Salo gaf als commentaar: "Natuurlijk ben ik niet blij met mijn grid positie. Ik had moeite om enige grip te vinden op het circuit, ofschoon de set up van de auto veel beter was dan deze ochtend."

Harvey Postlethwaite, Managing director, zei: "Ofschoon de balans van de auto is verbeterd waren we niet snel genoeg in de kwalificatie. Onze rijders klagen over 'gebrek aan grip' hetgeen betekend dat we de met set up de verkeerde kant op zijn gegaan. Voor de warm up bereiden we andere oplossingen voor en met een betere set up voor de race kijken we uit naar een goede en betrouwbare Grand Prix."