De strijd om het kampioenschap gaat ook verbaal door.

Gepubliceerd op 18 september 1999 door Verstappen Info Page

De druk om het wereldkampioenschap wordt door de betrokken coureurs aardig opgevoerd. Eerder deze week verklaarde Irvine dat de overwinning van Frentzen slechts een éénmalig uitschieter zou zijn waarbij alleen werd aangetoond dat de Jordan voor een circuit als Monza is gebouwd. Betekent dat dan ook dat de Ferrari niet geschikt is voor Monza? Na afloop van de tests op Mugello gaf Irvine aan dat zijn auto nog nooit zo goed heeft aangevoeld in de afgelopen drie jaar. Daarmee lijkt de Noord Ier de spanning op te voeren bij Mika Häkkinen in de hoop dat deze wederom sneller in de fout zal gaan.

Ook Frentzen heeft momenteel veel zelfvertrouwen in de Jordan. Hij testte als enige de Jordan waarbij reeds onderdelen voor volgend jaar werden uitgetest. Na afloop van de test was de Duitser zeer tevreden en had het gevoel dat ze dicht in de buurt van McLaren waren gekomen oftewel Häkkinen is duidelijk de man die verslagen moet worden.

Häkkinen weet zich in ieder geval gesteund door David Coulthard die aangaf dat hij volledig in dienst van McLaren zal rijden om zo te voorkomen dat of het constructeurs- of het rijderskampioenschap niet bij McLaren terechtkomt. Een tip derhalve aan de coureur die vlak achter Coulthard richting de eerste bocht gaat: goed opletten want David gaat vroeger dan voorheen van het gas af. Overigens tijdens de derde en laatste testdag op Magny Cours was Coulthard wederom de snelste van de dag, dit maal vlak voor Häkkinen, Frentzen, Herbert, Villeneuve en Panis waarbij de top zes binnen één seconde van elkaar reed. Bij Ferrari was het een stuk minder spannend. Luca Badoer was als enige en dus als snelste op de baan tijdens de laatste testdag.