Problemen voor Minardi stapelen zich op.

Gepubliceerd op 16 september 1999 door Jo Vleugels

Minardi raakt met de dag dieper in de problemen. Op dit moment hangt de Italiaanse renstal zwaar aan de sponsorgelden van het Spaanse Telefonica. Dit bedrijf zal volgend jaar haar inbreng in Minardi moeten vergroten naar ca 50 miljoen gulden wil het team nog overlevingskansen hebben voor komend seizoen.

Stel dat het financiële plaatje rond zou komen dan blijft er nog een behoorlijk technisch probleem over. Minardi wil komend seizoen graag de Supertec motoren aanschaffen maar Briatore heeft reeds aangekondigd dat ze in het jaar 2000 slechts aan twee teams (Benetton en Arrows) motoren willen en kunnen leveren. De reden hiervan is dat het Supertec daarmee zich meer kan concentreren op de ontwikkeling van de motor. Geen onverstandige zet aangezien het vermogen van een Formule 1 motor steeds belangrijker aan het worden is.

De enige redding voor het team lijkt een auto fabrikant te zijn die het team wil opkopen. Hoewel Toyota een komst in de Formule 1 in beraad heeft hebben er zich bij Minardi nog geen kandidaten aangemeld.