scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Frentzen op dreef tijdens eerste sessie van de vrije training

Gepubliceerd op 11 september 1999 door Dennis Visser

Tijdens de testen een week geleden op Monza werden de snelste tijden steeds vroeg in de morgen gerealiseerd. Op de zaterdag training is het dus zaak om gelijk aan het begin van de ochtend een snelle tijd te realiseren. Dat lukte Heinz Harald Frentzen door als eerste een vliegende ronde in te gaan en uiteindelijk een zeer snelle tijd liet noteren in 1:23.852, op dat moment de snelste seizoenstijd die een week geleden nog door Irvine was genoteerd.

David Coulthard zet van de favorieten als eerste de aanval in maar komt niet aan de tijd van Frentzen. Ook Ralph Schumacher doet zijn uiterste best maar moet een halve seconde toegeven. Mika Häkkinen is meer succesvol en weet op dat moment als enige coureur binnen één tiende achter Frentzen te komen maar verbeterd hem niet. Vervolgens gaat de Fin op zoek naar een vrije ronde die hij inderdaad vindt en rijdt vervolgens praktisch een identieke ronde dus weer vlak achter Frentzen.

Ferrari heeft duidelijk een probleem dit weekeinde. Na 20 minuten staan beide wagens veertiende en zestiende, wetende dat de snelle tijden vroeg worden neergezet. De coureurs kunnen hun tijden wel verbeteren naar een zevende en tiende tijd maar de Tifosi nemen daar ongetwijfeld geen genoegen mee. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Irvine in staat lijkt te zijn om met de top mee te rijden echter zijn snelste ronden brak hij te vaak af.

De laatste tien minuten neemt McLaren voor het eerst dit weekeinde het voortouw. Eerst is het David Coulthard die onder de tijd van Frentzen doorgaat waarna Mika Häkkinen zich vooraan nestelt met een kleine verbetering t.o.v. Coulthard. Dat laat Frentzen niet op zich zitten en nadat de vlag net is gevallen nestelt Frentzen zich weer boven aan de lijst.

De top zes van de eerste sessie wordt aangevoerd door Frentzen gevolgd door Häkkinen, Coulthard, Herbert, Trulli en Zanardi. De Top 12 zitten allemaal binnen één seconde.

Voor een volledig overzicht van alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.