Interview met Huub Rothengatter

Gepubliceerd op 01 september 1999 door Richard de Klerk

Doordat veel plaatsen voor komend seizoen gevuld zijn lijken de kansen voor een terugkeer van Jos in de Formule 1 te slinken. We hebben daarom eens kontakt gezocht met Huub Rothengatter om zo te proberen de mogelijkheden van Jos voor komend seizoen in kaart te brengen. Dit resulteerde in een lang interview waarin Huub uitgebreid op de vragen in ging:

Met name tijdens het afgelopen weekeinde zijn op Spa bij diverse teams veel coureurs bevestigd voor komend seizoen. Hoe schat jij op dit moment de kansen in voor Jos dat hij volgend jaar in de Formule 1 terugkeert? Ik ben van huis uit altijd positief dus de kansen betreffende Jos benader ik ook altijd vanuit de half volle fles formule (in plaats van half leeg), alhoewel ik er natuurlijk wel bij moet zeggen dat het overlijden van Harvey en het stopzetten van het Honda project een grote stap terug is. Maar we zijn achter de schermen druk doende om, ondanks dat het heel moeilijk is in de huidige positie Jos uiteraard volgend jaar weer in Formule1 te laten rijden.

Jos heeft in het verleden eens door laten schemeren dat hij graag wil terug keren in de Formule 1 maar dan alleen bij een top team. Het talent van Jos lijkt met name tot zijn recht te komen zodra hij als eerste coureur aan de slag kan waarbij de ontwikkeling op Jos gericht is, zie Simtek, Arrows en dit jaar nog bij Honda. Als Jos de mogelijkheid krijgt bij een team met een minder groot budget dan de top teams in de F1 maar wel als eerste coureur, overwegen jullie die mogelijkheid dan serieus? Op de eerste plaats heb je in de Formule 1 niet altijd iets te willen, daarvoor zijn soms de politieke belangen te groot en is er te veel geld mee gemoeid. Maar als het even kan willen we Jos niet meer als vijfde wiel aan de wagen laten hangen. Jos kan alleen excelleren als er naar hem wordt geluisterd en een wagen wordt ontwikkeld naar zijn rijstijl. Als we een combinatie kunnen vinden van beide, voldoende budget en het luisteren naar Jos zijn wensen, dan is dat natuurlijk het absolute ideaal, zo niet dan moet daar een compromis tussen gevonden worden. Maar wat we beslist niet meer doen is rijden voor een team wat door budgettaire problemen een doodgeboren kindje is.

Jos staat dit jaar nog onder contract bij Honda. Theoretisch is er dus een mogelijkheid dat Jos dit jaar de door Honda aangedreven auto van BAR gaat testen. Heeft Jos de motivatie om een auto met veel potentiaal voor anderen door te ontwikkelen, en zou Jos voor volgend jaar een nieuw Formule 1 testcontract willen aangaan. Jos gaat in ieder geval geen nieuw test contract aan, tenzij hij gegarandeerd daarna kan racen. Ik ben daarom persoonlijk van mening dat het voor Jos geen goede zaak is om als testcoureur door het leven te gaan. Daarvoor heeft hij te veel talent, en als coureur wil je nu eenmaal racen.

Veel coureurs brengen sponsorgelden mee naar de diverse teams. Hoe belangrijk zijn dergelijke gelden om een stoeltje te bemachtigen? Geld is altijd belangrijk want het is ten slotte een zeer kostbare aangelegenheid om Formule 1 te bedrijven. In mijn eigen carrière heeft Ken Tyrrell niet voor niets mij zelf ooit als advies gegeven: "Huub; money talks and I want to touch it". Dat is voor mij altijd een wijze les geweest, die uitspraak dateert uit 1981 en is nog steeds actueel.

Net als tijdens jouw eigen carrière lijkt op dit moment het Nederlandse bedrijfsleven (op Shell na) weinig geïnteresseerd te zijn in sponsoring van de Formule 1. Dat is vreemd aangezien de Formule 1 Internationaal gezien veel aandacht trekt en Jos ondanks het feit dat hij niet op de start-grid staat nog steeds zeer populair is in Nederland. Heb jij een verklaring voor die beperkte interesse van het Nederlandse bedrijfsleven? Het is een vaak gestelde vraag en ik kan alleen maar als verklaring geven dat we in Nederland nog steeds te weinig Formule 1 autosporthistorie hebben geschreven. En ondanks dat Jos daarmee is begonnen in 1994 door voor het eerst op het podium te staan, is er desondanks denk ik nog steeds te veel onwetendheid betreffende de fantastische exposure mogelijkheden in de Formule 1 racerij als sponsor.

Er was laatst via de media kritiek op jouw persoon dat je tijdens GP weekeinden weinig in de paddock te zien was. Wat is jouw reactie daarop? Dat blijkt wel aan de hand van Jordan, dat ik niet op een GP circuit hoef te zijn. Ik kan nu wel verklappen dat ik na de Grand Prix van Frankrijk gezamenlijk met Jos bij Eddie Jordan thuis in Oxford aan de thee zat toen bij wijze van spreken nog maar net de finishvlag was gevallen. Tijdens een race weekend hebben de F1 bazen echt wel andere actuele problemen aan hun hoofd voor dat weekend die als eerste opgelost moeten worden en ze willen niet dat er uitgebreid vergaderd moet worden over bijvoorbeeld een rijderscontract voor het jaar daarop. Daarnaast loop ik al zoveel jaar mee in de Formule 1 (18 jaar) dat ik zo langzamerhand elke teambaas persoonlijk ken en ik slechts de telefoon hoef te pakken om eventuele problematiek door te spreken.

Stel dat Jos voor komend seizoen geen gepaste mogelijkheid vindt in de Formule 1. Dan lijkt ons de American FedEx Cart Championship een alternatief want die stijgt de laatste tijd enorm in populariteit. De resultaten zijn daar ook meer afhankelijk van de coureurs kwaliteiten. Is het voor Jos na de F1 een alternatief om naar Amerika te gaan? Het is een alternatief, want na de Formule 1 is dit kampioenschap de meest populaire en meest geavanceerde single seater klasse in de wereld, maar dat is een vraag die je aan Jos moet stellen want een dergelijke keuze is uiteindelijk geheel aan Jos.