scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren superieur na eerste dag

Gepubliceerd op 27 augustus 1999 door Verstappen Info Page

McLaren was de eerste dag uiteindelijk superieur met dit maal David Coulthard als snelste voor Mika Häkkinen. In tegenstelling tot de eerste training was het bij aanvang van de tweede sessie gelijk druk op de baan inclusief de favorieten Irvine en Häkkinen. De fin wist al vroeg de snelste tijd te verbeteren. Ook Frentzen was goed op dreef en wist na 10 minuten zich vlak achter Häkkinen op de tweede plaats te nestelen.

Na 25 minuten gaat Frentzen hard van de baan waarbij de Jordan zwaar beschadigd raakt. Gelukkig stapt de Duitser na enkele seconde ongedeerd uit de auto. Gevaarlijker was de crash van Jacques Villeneuve waarbij op volle snelheid het rechtervoorwiel spontaan afbrak. Gelukkig gebeurde het op een recht stuk waardoor de uiteindelijke schade beperkt bleef en Villeneuve ongedeerd uit kon stappen. Als gevolg van de crash werd de sessie wel gestopt aangezien de auto op een gevaarlijke plek stond. De auto was snel weg en dus was het oponthoud slechts kort.

Na een half uurtje doet David Coulthard een succesvolle poging op de snelste tij in 1:53.577 en daarmee ruim 0,7 seconde sneller dan Mika Häkkinen. De beide McLarens kwamen diverse malen de baan op maar tot vijf minuten voor het einde werden de top tijden niet meer verbeterd. Op nieuwe banden gaat Häkkinen met enkele minuten te gaan wederom de baan op. Tot twee maal toe verbeterd hij de snelste tijd echter in de busstop chicane wordt de Fin opgehouden dor Fisichella die opvallend de derde tijd liet noteren.

Samenvattend mag geconcludeerd worden dat McLaren weer superieur is met een eerste en tweede tijd. Ook Jordan voelt zich als zo vaak prima thuis op Spa want met Frentzen en Hill noteerde ze de vierde en vijfde tijd. Toch wat tegenvallend bleek Ferrari te zijn, Mika Salo kwam niet verder kwam dan de achtste en Irvine niet verder dan de negende tijd. De top zes werd volgemaakt met Ralph Schumacher.

Voor een volledig overzicht met alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.