scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Van '66 CAN/AM tm '99 Formule 1 tijdens de Marlboro Masters

Gepubliceerd op 02 augustus 1999 door Dennis Visser

Komend weekeinde staat het grootste Autosport Spektakel in Nederland weer op de agenda. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt de inmiddels negende editie van de Marlboro Masters georganiseerd waarin favorieten uit alle Europese Formule 3 klassen tegen elkaar uitkomen. In totaal verschijnen 46 deelnemers uit 19 verschillende landen aan de start waarvan er op zondag uiteindelijk 33 mogen starten voor een race die altijd goed is voor spektakel en waarin talent komt bovendrijven.

Nadat Jos als eerste Nederlander de race in 1993 won, en Tom Coronel in 1997 eveneens het Rood-Wit-Blauw in de top liet hijsen, zijn er ook dit jaar weer goede kansen op een Nederlandse overwinning met Christiaan Albers, Wouter van Eeuwijk, Walter van Lent en Jeroen Bleekemolen. Naast de Nederlandse coureurs zal het Nederlandse Formule 3 team van Frits van Amersfoort uiteraard van de partij zijn.


Jos tijdens de Marlboro Masters in 1993, © Peter van Egmond

Maar er is meer te beleven op het vernieuwde Circuit van Zandvoort. Naast de Formule 3 is ook het Libertel DTCC, het Formule-Ford kampioenschap, de Pearle Alfa 156 Challange en de Marlboro Elf Renault Mégane Trophy aanwezig. Ook oude tijden herleven met de International Supersports Cup waarin race-klassiekers uit de periode '66 tot en met '74, die vroeger uitkwamen in de CAN/AM Cup.

Het belooft een schitterend weekeinde te worden want naast de diverse races worden er ook demonstraties gegeven. Wat dacht je van de vliegende Fin, rallycoureur Tommi Mäkinen die in zijn Mitsubishi Lancer EVO VI een spectaculaire demonstratie zal geven met burn-outs en donuts, of wat dacht je van Max Biaggi die op zijn 500 cc Yamaha motor op volle snelheid over het circuit zal razen. Echter klap op de vuurpijl is het door Marlboro gesponsorde Formule 1 team van Scuderia Ferrari. Op zaterdag zal testcoureur Luca Badoer in de bolide plaats nemen terwijl Mika Salo op zondag zijn kunsten laat zien, waarbij ongetwijfeld op het nieuwe circuit het baan record verpletterd gaat worden.

Door het mooie programma zal het ongetwijfeld enorm druk worden. Derhalve een dringend advies van de organisatie om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen en de auto thuis te laten staan. Op zondag zetten de NS extra treinen in naar Zandvoort. Indien je toch met de auto wilt komen is raadzaam om deze buiten Zandvoort te parkeren en het laatste stuk per openbaar vervoer te rijden.