scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Eddie Irvine doet het weer

Gepubliceerd op 01 augustus 1999 door John ter Meer

Eddie Irvine heeft de Grand Prix van Duitsland op zijn naam gebracht. Door deze overwinning neemt hij ook de leiding in de strijd om het wereldkampioensschap over van Häkkinen, die door een klapband uitviel. Tweede werd de Fin Mika Salo en derde Heinz Harald Frentzen

Aanvankelijk zag het er niet zo rooskleurig uit voor Irvine. Hij had een matig start en viel terug naar de zesde plaats. Maar door wederom een uitstekende pitstop, een beetje hulp van Mika Salo en het falen van de beide McLarens lukte het hem toch de overwinning naar zich toe te trekken. Een overwinning met dank aan Mika Salo, die zich op de eerste plaats liggend liet inhalen door Irvine. Salo werd uiteindelijk tweede, haalde daarmee eindelijk zijn eerste podiumfinish, en lijkt zijn jarenlange belofte eindelijk in te gaan lossen.

Frentzen, die derde werd, en Ralf Schumacher, als vierde over de finish, waren wederom een toonbeeld van betrouwbaarheid. David Coulthard haalde met een vijfde plaats te weinig. Eerst moest hij binnenkomen met een kapotte neusvleugel, vervolgens nog een keer voor een stop and go penalty vanwege een discutabele inhaalactie en uiteindelijk ook nog een keer voor zijn reguliere stop. Panis tenslotte bracht Prost het puntje waar ze het hele weekend al aanspraak op maakten.

Voor een volledig overzicht met alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.