Tyrrell-Ford is helemaal klaar voor de eerste Grand Prix van...

Gepubliceerd op 27 februari 1997 door Verstappen Info Page

Tyrrell-Ford is helemaal klaar voor de eerste Grand Prix van dit jaar op 9 Maart in Melbourne, Australie. Vandaag legde Harvey Postlethwaite, Managing director van Tyrrell uit: "In deze eerste races is betrouwbaarheid van het grootste belang. Doordat we deze winter zoveel met de auto hebben kunnen rijden hebben we de meeste betrouwbaarheids problemen al uit de gekregen, terwijl sommige teams misschien voor het eerst een race afstand rijden in Melbourne. We hebben de auto goed in balans kunnen krijgen en ik moet zeggen dat het me plezier doet om weer met Cosworth te werken - ze hebben ons door het hele testprogramma heen goed ondersteund en de motor heeft zich bewezen als zeer betrouwbaar."

Over Jos zei Postlethwaite: "Het is zeer verheugend om Jos in het team te hebben. Hij heeft met zich heel goed bewezen met het testen en het is goed voor het team om coureur te hebben die zeer professioneel is maar ook een beetje pit heeft. Het is een aardige kerel om mee om te gaan en ik ben ervan overtuigd dat hij het dit seizoen goed gaat doen."

Jos: "Tyrrell is een erg prettig en vriendelijk team en ik ben blij dat het tot nu toe zo goed is gegaan. Ik denk dat we er goed voor staan voor Melbourne. De auto voelt goed aan, de motor is betrouwbaar, ik ben erg gemotiveerd en ik kan niet wachten om weer te gaan racen."

Het is hier goed om op te merken dat Salo vorig jaar in Melbourne in de reserve-auto moest kwalificeren en toch nog in staat was om als zesde te eindigen waardoor hij meteen in de eerste race in de punten viel. De eerste Grand Prix van dit jaar start om 14.00 uur lokale tijd, 4.00 uur 's-ochtends op het vasteland van Europa. De race wordt in Albert Park, Melbourne, Australie gehouden, duurt 58 ronden op een 5,302 Km lang circuit en beslaat in totaal een afstand van 307,516 Km.

Voor de race in Melbourne draagt het Tyrrell-Ford team sponsorlogo's van de Australian Transport Accident Commission (TAC) om de aandacht te vestigen op de campagne tegen autorijden met drank op in Australie.