scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Team Redline op P2 in virtuele 24 Uur Le Mans

Gepubliceerd op 13 juni 2020 door Johan Peeters

Team Redline, het simraceteam, bestaande uit Max Verstappen, Lando Norris en simracers Atze Kerkhof en Greger Huttu, dat in een Oreca 07 in de LMP2-klasse uitkomt in de virtuele 24 Uur van Le Mans ligt na acht uur racen op P2.

Voor een verslag van start en de eerste vier uur van de race klikt u hier.

Na twee stints voor Team Redline gereden te hebben, geeft Lando Norris het stuur over aan Greger Huttu. De Fin zit nog maar net achter het stuur als de wedstijdleiding de race stillegt vanwege een technische storing.

Om 20.17 uur wordt de race weer gestart, met nieuwe auto’s, nieuwe banden en volle tanks en met de stand zoals die was aan het einde aan van ronde 78. Dit heeft flinke gevolgen voor Team Redline. Omdat ze net voor de rode vlag de pits bezochten verliezen ze de leiding aan Team 2 Seas Motorsport met nu Rory Macduff aan het stuur. Ook heeft de wedstrijdleiding besloten het team van Fernando Alonso weer toe te laten achter aan het veld in de LMP2-klasse.

Ook nu start het veld achter de safety-car. Na de start gaat Macduff aan de leiding op twee seconden, gevolgd door Huttu. Jesper Pedersen heeft op dat moment P3 in handen. Huttu zet Macduff na een ronde of drie onder druk maar tot een inhaalactie komt het vooralsnog niet. Pedersen loopt ondertussen in op Huttu. Na de eerste stop na de herstart ziet de top-drie er geheel anders uit. Na de pitstop leidt Huttu voor Pedersen en Macduff. In ronde 93 verliest Team Redline de leiding als Pedersen aan Huttu voorbij gaat. Even later meldt Stoffel Vandoorne zich in de top-drie door Macduff te verschalken.

Een prachtig gevecht ontvouwt zich als de top-drie ronden lang als aan een touwtje over het circuit jakkert. Macduff moet de top-drie ogenschijnlijk laten gaan en rijdt al snel op een achterstand van meer dan vijf seconden.

In ronde 100 komt de top-vier samen binnen voor een pitstop en weer komen ze in een andere volgorde de baan op. Vandoorne is het eerste buiten, gevolgd door Pedersen, Macduff en Huttu. De nummers één en vier zijn gescheiden door een drie luttele seconden.

In ronde 103 zakt Pedersen weg uit de top-vier door technische problemen en kan zijn weg buiten detop-tien vervolgen. Daarmee vechten er nog drie auto’s om de leiding. Nummer vier in de race heeft inmiddels een achterstand van meer dan dertien seconden.

Het is inmiddels donker geworden en Max Verstappen maakt zich klaar voor zijn tweede stint. de coureur van Aston Martin Red Bull Racing zal bij de volgende stop het stuur van de team Redline-auto overnemen van Huttu. Ondertussen ziet Huttu kans om de tweede plek weer over te nemen van Macduff.

Om 22.21 uur is het dan zover: Max gaat de baan op voor zijn tweede stint. Bij Team Veloce Esports 2 heeft Eamonn Murphy het stuur overgenomen van Vandoorne. De Limburger kijkt tegen een achterstand van een dikke tien seconden aan en begint voortvarend aan zijn taak om de achterstand in een voorsprong om te buigen. Na drie ronden is de voorsprong van Murphy gereduceerd tot dik vijf seconden. Daarna blijft de afstand tussen beiden rondenlang rond de vijf seconden hangen.

Even na 23.00 uur, acht uur na de start, Leidt Murphy de race voor Team Veloce Esports 2 met een voorsprong van enkele seconden op Max. Team 2 Seas Motorsport met Oliver Rowland aan het stuur is derde met meer dan 11 seconden achterstand op de leider. In de GTE-klasse rijden de teams van Porsche Esports allen in de top-drie.

Stand om 23.00 uur - Virtuele 24 Uur van Le Mans: