scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Grands Prix van Azerbeidzjan, Singapore en Japan afgelast

Gepubliceerd op 12 juni 2020 door Bryan van Berlo

De Grands Prix van Azerbeidzjan, Singapore en Japan zullen dit jaar definitief geen doorgang vinden vanwege het coronavirus, zo heeft de organisatie van de Formule 1 vandaag bekendgemaakt. Eerder deze maand werden nog de eerste acht races voor het herziene seizoen, dat begin juli van start zal gaan in Oostenrijk, gepresenteerd.

In een verklaring laat de Formule 1 weten: “Vanwege de voortdurende uitdagingen rondom het coronavirus hebben wij en onze promotors in Azerbeidzjan, Singapore en Japan besloten om de races in die landen te annuleren”.

“In Singapore en Azerbeidzjan maken de lange doorlooptijden voor de aanleg van stratencircuits het in deze onzekere tijden onmogelijk om deze evenementen te organiseren. In Japan leidden de voortdurende reisbeperkingen tot het besluit om de race niet door te laten gaan.”

Ondanks de nieuwe afgelastingen blijft de Formule 1 vertrouwen houden in het doel om dit jaar vijftien tot achttien races te kunnen organiseren, met een seizoensafsluiter in Abu Dhabi halverwege december. Naar verwachting wordt een nieuwe kalender nog voor de eerste twee wedstrijden in Oostenrijk gepubliceerd.