scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Pirelli maakt bandenselecties eerste acht Grands Prix bekend

Gepubliceerd op 11 juni 2020 door Johan Peeters

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft de bandenkeuzes voor alle acht races die de komende zomer vooralsnog op de Formule 1-kalender staan. Waar Pirelli normaalgesproken enkel een paar races vooruitblikt, brengen ze nu meteen voor alle races die tot nu toe gepland staan de bandenkeuze naar buiten.

Daarmee zijn alle keuzes voor de beide Grands Prix in Oostenrijk, Hongarije, beide races in Engeland, Spanje, België en Italië bekend gemaakt. De tweede race in Oostenrijk en  Engeland zullen respectievelijk als Grosser Preis der Steiermark en 70th Anniversary Grand Prix de boeken in gaan.

De teams mogen voor elk van hun coureurs dertien setjes samenstellen uit de door Pirelli voorgeselecteerde bandencompounds. Net zoals voorheen heeft Pirelli voor elk circuit drie, van de in totaal vijf beschikbare, compounds geselecteerd.

Voor de beide races in Oostenrijk en de race in Hongarije kunnen de teams kiezen uit de middelste drie compounds C2, C3 en C4. Voor beide Grands prix op Silverstone wijken de door Pirelli gekozen combinaties af: voor de Grand Prix van Groot-Brittannië staan namelijk de C1, C2 en C3 klaar, terwijl voor de 70th Anniversary Grand Prix een week later de keuze is gevallen op de compounds C2, C3 en C4.

Tenslotte staan voor de wedstijd in Barcelona de C1, C2 en C3 op de lijst en in Spa-Franchorchamps en Monza zijn de C2, C3 en C4 beschikbaar.

Bandenkeuzes Pirelli Europese F1-races: