scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Dutch Road Trip met Max en Alex

Gepubliceerd op 03 mei 2020 door Niels Hendrix

Dit weekend zouden Aston Martin Red Bull Racing en de rest van de Formule 1-familie de motoren gestart hebben op Circuit Zandvoort voor de eerste Dutch Grand Prix sinds 35 jaar, maar de Covid-19 pandemie heeft ook de Formule 1 tot stilstand gebracht.

In plaats daarvan heeft Red Bull nu een nieuwe videofilm gelanceerd, die eerder dit jaar nog voor de huidige beperkingen is opgenomen. In “Dutch Road Trip: From Port to Zandvoort” zien we Max Verstappen en Alex Albon samen een spectaculaire trip door tien markante locaties door Nederland maken, met veel lawaai in RB7 en RB8 bolides.

 “In een tijd dat we niet kunnen racen, is het mooi om dit naar buiten te kunnen brengen voor de fans”, laat Max optekenen. “Het idee hiervoor komt van Red Bull en het is geweldig om iedereen iets van Nederland te kunnen laten zien met deze Dutch Road Trip. Het is erg bijzonder en alleen Red Bull doet zulke dingen. Gewoonlijk zie je Formule 1-auto’s alleen op een circuit, maar wij rijden ook op gekke plekken zoals in de sneeuw of op het strand.”

Max vervolgt: “Het is een unieke ervaring dat mensen dit door het hele land thuis hebben kunnen zien. Bovendien heb ik nog een paar ronden op het vernieuwde Circuit Zandvoort kunnen rijden, dus daar ben ik erg blij mee! Natuurlijk kijken we er enorm naar uit om weer te kunnen gaan racen zodra het veilig is. Dat is wat we allemaal willen. We keken allemaal erg uit naar een thuisrace in Nederland. Voor nu hoop ik dat iedereen van deze video geniet.”

De videofilm opent met twee RB7’s die in containers arriveren in de Rotterdamse haven. Via smalle dijken rijd het Red Bull duo langs windmolens naar bloemenkassen. De RB7’s doen een ronde midden door Den Haag voor ze het strand op rijden. Daar worden ze vergezeld door 2018 MXGP Wereldkampioen Jeffrey Herlings, die een fraaie stunt door de lucht doet. Het eindpunt van de Dutch Road Trip is natuurlijk Circuit Zandvoort, waar Max en Alex een eerste blik krijgen van het vernieuwde circuit, onder het oog van de altijd enthousiaste Oranjefans, in de RB8.

Check ook het fotoalbum van de spectaculaire Dutch Road Trip!